Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK1

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Stadionrock-tema.

TUNGE TAK: I kveld er det stadionrock som gjelder i sesongens andre «Stjernekamp». En skal ut. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
TUNGE TAK: I kveld er det stadionrock som gjelder i sesongens andre «Stjernekamp». En skal ut. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: «Stjernekamp» er godt i gang. I kveld måtte for første gang en av deltakerne forlate konkurransen. Den som fikk minst stemmer og måtte si farvel var Chand Torsvik. Kveldens tema var stadionrock.

Dagbladet anmeldte som vanlig fremførelsene låt for låt.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

1. Carina Dahl: «Drums of War» - Tindrum

Selvsagt skal Carina synge «Drums of War», og like selvfølgelig skal pappa, som også er opphavsmann bak låten, spille trommer. Carina har både knekken i stemmen til originalvokalist, Tove, og talent for posering. Den slags er viktig når man skal kommandere en stor stadion, må vite. Pappa driller stikker og gitaristene utveksler flerrende gitarharmonier på skolert vis.

Et nummer som dette handler først og fremst og energi, humør og trøkk. Jeg savner ikke noen av de bestanddelene i dette innslaget.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

2. Fredrik Domaas: «With or Without You» - U2

Det er ingen enkel oppgave å få denne låten til å leve. Du skal ha kontroll på både nerver og dynamikk. I tillegg er det mer eller mindre stemmen alene som skal bære lasset. Fredrik vakler litt i starten - det virker ikke helt som han finner fotfestet og sangen blir noe ufokusert. Det kommer seg betraktelig når han får bruke mer av lungekapasiteten. Da kommer tryggheten og med det skinner stemmen og personligheten hans mye klarere også.

Man skal ikke kimse av Fredrik, altså.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

3. Chand Torsvik: «Still In Love» - Stage Dolls

Chand har bøtter med attityde, ser ut som en million trønderdollar i sin skinnende røde skinnjakke. Problemet hans i dag er at han ikke har helt stemmen med seg. Uvisst hvorfor - han har vist ved tidligere anledninger at han er en habil vokalist. Kan det værer nerver? Det virker nemlig som han trekker seg litt på hoppkanten.

Kul låt, og Chand skal ha for forsøket, han må bare våge å ta tak i inderligheten i låten.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

4. Anna-Lisa Kumoji: «Whole Lotta Love» - Led Zeppelin

Hør der, ja. Anna-Lisa har ikke tenkt til å legge bånd på seg denne kvelden heller. Hun elsker etter egen uttalelse både rock og soul, og her får man begge deler i bøtter og spann. Det blir kanskje vel mye roping i entusiasmens navn, men du verden - hun har noen heftige piper.

I tillegg vet hun å by på seg selv. Her er det flammer, vokalt fyrverkeri og showfaktor av høy klasse.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

5. Bjørn Tomren: «Under the Bridge» - Red Hot Chili Peppers

Dette er ingen lett oppgave å knekke. Anthony Kiedis er en - på plate i alle fall - sanger med mye personlighet og nerve. Denne låten må synges med hjertet utenpå brystkassa og skal helst resultere i at gåsehuden står i givakt. Bjørn har en kledelig tilbakelent tilnærming til sangen. Det er lite akrobatikk og mye karakter.

Han sliter litt med å treffe tonene her og der, men feilskjærene veies i stor grad opp av en dirrende tilstedeværelse.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

6. Jorun Stiansen: «Kickstart My Heart» - Mötley Crüe

Du trenger ikke få mer enn et par strofer servert før det blir klart at Jorunn har kvittet seg med nervene fra forrige sending. Mötley Crües egen vokalist, Vince Neil, pleier som regel å snuble seg gjennom denne låten og nøye seg med å synge et par utvalgte stavelser. Jorunn får med seg det hun skal av tekstlinjene og leverer i tillegg både flagrende hår, mikrofonakrobatikk og solid med rockepondus.

To tomler opp.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

7. Heidi Ruud Ellingsen: «Life on Mars?» - David Bowie

Det er selvsagt ikke noe galt med mye dramatikk i en David Bowie-låt, men Bowie selv hadde en subtilitet i stemmen og måten han fraserte på som gjorde at han aldri trengte å dra på for å få frem et poeng. Her blir det mye vokalakrobatikk og fraseringsmessig start-stopp for å få frem budskapet. Det blir med andre ord noe overtydelig i formidlingen.

Det er ikke noe i veien med stemmen til Heidi, men det er mer måten hun bruker den på her.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

8. Marius Roth Christensen: «Uprising» - Muse

Mange vil sikkert hevde at Matt Bellamy er mye av det gode. Men så er jo Muse kjent for å være rimelig skamløse hva pompøse virkemidler angår, men de har allikevel lært seg kunsten å balansere. Man skal ikke ta fra Marius at han er en formidabel sanger - her blir det rett og slett bare snakk om smak og behag. I disse ørene, blir det for mye av det gode - «volumknotten» står stort sett på elleve hele veien og det gjør at dynamikken og spenningen i låta flater ut.

Jeg har allikevel tro på at Marius kommer seg greit gjennom denne runden.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

9. Kevin Mbugua: «When My Train Pulls In» - Gary Clark Jr.

Om vi skal kikke på oppgaveteksten er jeg ikke helt sikker på at Kevin treffer spikeren på hodet hva låtvalg angår. Denne Gary Clark Jr.-perlen passer like godt inn på svette klubber som store stadioner. Det sagt så synger Kevin fint og sjelfullt, men det skranter på det ekstroverte her som man gjerne skal formidle i denne runden av programserien.

Hadde det vært soul og blues som var temaet, så hadde dette vært en innertier.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

10. Alexandra Rotan: «The Final Countdown» - Europe

Kan det gå feil med skandinavias mest heroiske puddelrockslager? Selvsagt ikke. For en stakket stund ble jeg bekymret for at Alexandra skulle la vibratoen fare av sted med henne, men hun klarer heldigvis å beherske seg. Alexandra har en stemmeklang som kler låten som hånd i hanske, i tillegg vet hun akkurat hvilke toner hun skal trøkke til på. Og det hjelper jo selvsagt også at hun har en utstråling som forteller at hun koser seg gløgg på scenen.

Perfekt punktum på kvelden.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer