Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK1

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Norsk på norsk.

NY RUNDE: «Stjernekamp»-sesongen er godt i gang. Hvem av disse ni må reise hjem etter Norsk på norsk-sendingen? Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
NY RUNDE: «Stjernekamp»-sesongen er godt i gang. Hvem av disse ni må reise hjem etter Norsk på norsk-sendingen? Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: I kveldens «Stjernekamp» var det norsk på norsk som er tema. Det var Fredrik Domaas som trakk det korteste strået når ni deltakere ble til åtte.

Dagbladet anmeldte fremførelsene låt for låt.

1. Jorun Stiansen: «Vi lever» - Wenche Myhre

Fra det ene til det andre. Hardrock-rebellen, Vince Neil, er i kveld byttet ut med norsk på norsk-veteran, Wenche Myhre. Man skal kunne mangt og mye for å komme seg gjennom en hel «Stjernekamp»-sesong. Jorun gyver løs på denne traveren med insisterende energi og mye pondus. Hun klarer seg greit, men det mangler allikevel litt nerve her. Kanskje det kommer av at hun fokuserer for mye på teknikk og fraseringer? Om Jorun hadde senket skuldrene og latt låten få leve sitt naturlige liv, hadde hun garantert fått mer tilbake.

2. Alexandra Rotan: «Ikke som de andre» - Sondre Justad

Det første som slår deg med denne fremførelsen er Alexandras styrke som formidler. Dette er en tekst som river i hjertet når den får riktig behandling - og det får den her. Alexandra legger både tyngde og sjel bak frasene. I tillegg synger hun fint og sårt. Stemmen hennes kler formatet utmerket vel, noe som gjør at hun også har overskudd til å lene seg tilbake og nyte øyeblikket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer