Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK1

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Kveldens tema: Latino og viser.

SMEKTENDE RYTMER: I kveld er det latino og viser som er temaet i «Stjernekamp». Det betyr smektende rytmer og mye følelser. Alle foto Julia Marie Naglestad/NRK
SMEKTENDE RYTMER: I kveld er det latino og viser som er temaet i «Stjernekamp». Det betyr smektende rytmer og mye følelser. Alle foto Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: I kveldens «Stjernekamp» skulle sangerne bryne seg på to kategorier, nemlig latino og viser. Etter stemmene var talt opp, var det Heidi Ruud Ellingsen som måtte forlate konkurransen.

Dagbladet anmeldte fremførelsene låt for låt.

Les mer under bildet.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

1. Heidi Ruud Ellingsen: «Livin' la Vida Loca» - Ricky Martin

Når man først skal gi seg i kast med latino-popen, er det ingen grunn til å spare på kruttet. Heidi gir seg i kast med en av de aller størst låtene innen sjangeren i moderne tid. Som den rutinerte sangeren hun er får hun det til å svinge ganske så bra. Koreografien sitter, stemmen bærer og formidlingen er det lite å utsette på.

Om man skal pirke på noe, kunne man kanskje ønske seg litt mer rå energi. Det er jo en sjanger med mye temperament, latino.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

2. Bjørn Tomren: «Bésame Mucho» - Consuelo Velázquez

Bjørn hopper bukk over hoftevrikk og heftige rytmer, og velger en sang som ligger kledelig bakpå i forhold til hans mørke stemme og tilbakelente fremtoning. Det betyr ikke at det skorter på temperatur. Her dirrer det i nervetråder og det er.en varme i sangen som virkelig kommer gjennom TV-ruta.

Bjørn har virkelig funnet formen i løpet av høsten og han gjør det ved å være smart med låtvalgene.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

3. Carina Dahl: «Don't Go Yet» - Camila Cabello

Nok en gang, det skal ikke skorte på innsatsen når Carina går på scenen. Hun har åpenbart jobbet hardt for å komme så langt som hun har gjort, og selv om hun teknisk sett har litt gå på, gjør hun det beste ut av enhver situasjon. Hun har jo en ru kvalitet i stemmen sin som kler sjangeren godt.

Selv om det skjærer litt ut her og der, haler hun det hele land på overbevisende vis, med kveldens - så langt - heftigste koreografi.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

4. Alexandra Rotan: «Bailamos» - Enrique Iglesias

Nok en sviske fra den nyere latino-epoken. Alexandra forvalter Enrique Iglesias store gjennombrudd på respektabelt vis. Hun synger gjennomgående veldig bra, selv om det mangler litt krutt i starten. Inderligheten må enkelte steder vike for teknisk briljans. Spesielt i versene.

Men du verden så det låter Alexandra får trøkke til i refrenget.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

5. Jorun Stiansen: «Let's Get Loud» - Jennifer Lopez

Jorunn har fått stemmen tilbake og det har åpenbart gjort noe med selvtilliten. Det ser ut som har det fryktelig artig på scenen og det smitter selvsagt over på titterne. Sangmessig er det grei skuring, verken mer eller mindre. Den heftige koreografien går tidvis utover stemmebruken.

Noen sure toner kan man selvsagt tåle, men det blir litt vel heseblesende sånn totalt sett. Showmessig er det lite å sette fingeren på.

Vise

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

1. Heidi Ruud Ellingsen: «E du nord» - Kari Bremnes

At Heidi skal tolke Kari Bremnes ser veldig riktig ut på papiret. Det er nakent, inderlig og passe sakralt. Det som trekker ned er at hun bommer en del på tonene, noe som er veldig uvanlig for Heidi. Kanskje hun hadde problemer med lyttingen, eller at hun rett og slett hadde gitt for mye i første runde?

Like fullt, når hun fant roen fikk vi noe veldig vakre øyeblikk.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

2. Bjørn Tomren: «Du er min los» - Kurt Foss, Reidar Bøe, Jakob Sande

Hva skal man si? Om du ikke blir rørt av dette, er det en god mulighet for at du ikke er laget av kjøtt og blod. Det er noe helt pussig jordnært ved det Bjørn gjør her. Han har en underfundig og genuin måte å formidle på som gjør at teksten virkelig kryper inn i hodet på deg. Og der kommer nok både toner og ord bli værende en stund etter denne magiske seansen.

Stille storhet.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

3. Carina Dahl: «Om du dro fra mæ no» – Lars Winnerbäck/Odd Nordstoga

Carina har en personlig forhistorie bak valget av denne låten ved at hun nylig har gjennomgått et samlivsbrudd. Hun har bestemt seg for å gjøre Winnerbäck på morsmålet, trøndersk, noe som gjør det hele til en mer personlig affære. De emosjonelle kvalitetene er absolutt på plass her. Sangmessig er det også på plass. Kanskje Carinas fineste opptreden så langt i høst?

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

4. Alexandra Rotan: «Vår beste dag» - Erik Bye

Kanskje hele bunten skulle bytte beite og begynne som visesangere? Det har nemlig vært høyt nivå på denne delen av programmet. Alexandra er ikke snau, hun heller. For å si det sånn: Det er ikke vondt å høre Erik Bye med Alexandras tindrende og lune klang.

Hun synger rett og slett helt suverent. Det er lave skuldre og en trygghet i formidlingen som legger seg som et varmt teppe om sjela di.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

5. Jorun Stiansen: «Til deg» - Marthe Wang

Det er fint å ha Jorunn tilbake i form og det tror jeg hun er veldig glad for selv. Hun stråler om kapp med sangen hun skal formidle. Tonalt er det noe pirk igjen, men det handler først og fremst om budskapet og innholdet, og her treffer Jorunn veldig godt denne gangen.

Vel blåst og velkommen tilbake, får vi si.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer