Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK1

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Joik og duett.

SISTE FIRE: Det er bare to sendinger igjen før den store finalen. Hvem av de fire gjenværende deltakerne havner utenfor pallen? Alle foto Julia Marie Naglestad/NRK
SISTE FIRE: Det er bare to sendinger igjen før den store finalen. Hvem av de fire gjenværende deltakerne havner utenfor pallen? Alle foto Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: I kveldens «Stjernekamp» var det joik og duetter med tidligere deltakere som står på agendaen. Kun to sendinger gjenstår før den store finalen. I kveld var det Jorun Stiansen som trakk det korteste strået.

Dagbladet anmeldte fremførelsene låt for låt.

JOIK

1. Jorun Stiansen: «Jearrat Biekkas» - Ulla Pirttijärvi

Det er alltid vanskelig å bedømme joik da det ikke er alle fasetter ved tradisjonen man har tilstrekkelig kunnskap om. Man må med andre ord vurdere parametere som energi, stemmebruk og formidling. I så måte, treffer Jorun en nerve her. Det er tydelig at det beveger artisten selv å formidle denne joiken. Det er andektig, stemningsfullt og bevegende.

I det hele tatt, Jorunn skapte et øyeblikk, og det er jo mye godt det det handler om.

2. Carina Dahl: «Viviann» - Sofia Jannok

I motsetning til Jorun, velger Carina et nummer med med fart og trøkk. Det har vært et bra trekk for Carina tidligere å velge låter hvor hun får bruke mer av den rocka knekken i stemmen. Det funker i all hovedsak bra her også. Det eneste å utsette på fremførelsen at man savner litt nerve.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer