Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK1

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Storband og musikal.

SISTE SJANSE: I kveld gjelder det, nå skal det nemlig deles ut to finalebilletter i «Stjernekamp». Alle foto Julia Marie Naglestad/NRK
SISTE SJANSE: I kveld gjelder det, nå skal det nemlig deles ut to finalebilletter i «Stjernekamp». Alle foto Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Det har vært semifinale i «Stjernekamp». I kveld fikk Carina, Bjørn og Alexandra hjelp av KORK når de konkurrerte i storband og musikal. Tre deltakere skulle bli til to finalister, og de som sto igjen på scenen etter endt stemmetelling var Bjørn Tomren og Alexandra Rotan.

Dagbladet anmeldte fremførelsene låt for låt.

STORBAND

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

1. Bjørn Tomren: «You Make Me Feel So Young» - som tolket av Frank Sinatra

Bjørn har som regel en god løsning på de fleste utfordringer. Her får han seg allikevel noen utfordringer. Storband handler jo mye om groove - å få det til å flyte sømløst, samtidig som det høres ut som den enkleste tingen i verden. Utypisk for Bjørn, så hangler det noe når han er helt nede i det dypeste registeret. Det låter litt kantete og han treffer ikke helt på tonene.

Men dette er selvsagt flisespikkeri i den store sammenhengen. Han har jo en kulhet i fremtoningen som ikke kan kjøpes for penger. Men nå er vi i semifinalen. Prikk, prikk, prikk.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

2. Carina Dahl: «I Get a Kick Out of You» - som tolket av Frank Sinatra (originalversjon Ethel Merman 1934)

Kveldens andre Sinatra-tolkning kommer her. Carina har levert en fabelaktig innsats under årets «Stjernekamp»-sesong. I kveld kan man ane at stundens alvor er i ferd med å gå opp for henne. Hun virker rett og slett litt hemmet av nerver her. Dette er en timingmessig vanskelig sak å bryne seg på, noe som går ut over overskuddet. Det gjør også at hun ikke helt våger å slippe seg løs, slik vi har sett henne tidligere.

Den rustne knekken i stemmen kommer til god nytte innimellom, men her handler det mest om å kjempe for å treffe de riktige tonene på de riktige stedene.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

3. Alexandra Rotan: «New York, New York» som tolket av Lady Gaga (originalversjon Liza Minnelli 1977)

Selvsagt skal Alexandra teste nivået på en av de mest prestisjetunge numrene man kan gi seg i kast med i denne sjangeren. Noen få takter inn i sangen blir det dog rimelig klart at ingen utfordring er for stor for henne akkurat nå. Det er ikke det at den nødvendigvis er den mest utfordrende rent teknisk sett, men du skal jo tilføre den noe av deg selv og komme gjennom TV-ruta med det.

Alexandra har en tonekontroll som er helt uovertruffen. Stemmen hennes skinner om kapp med messingblåsen og på toppen av det hele har hun en energi og en utstråling som gir inntrykk av at hun aldri har gjort noe annet enn å synge med storband. Totalt suverent.

MUSIKAL

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

1. Bjørn Tomren: «Moon River» fra Breakfast at Tiffany's (Henry Mancini, Johnny Mercer 1961)

Bjørn skal i alle fall ikke beskyldes for å bli for mye. Hans forte ligger i at det enkle er ofte det beste. Så også her. Han holder det hele så langt nede som det er mulig å gjøre det. Det er nesten som om han han vegrer seg fra å faktisk begynne å synge og legge toner i frasene. Tonene er der hele veien, men det er formidlingen som beveger.

Fremføringen er så proppet med nerve at man må rett og slett riste litt løs i stolen etter han er ferdig på skjermen.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

2. Carina Dahl: «This Is Me» fra The Greatest Showman 2017 (Benj Pasek, Justin Paul)

Carina setter punktum for kvelden med et høyenergisk og fargesprakende nummer som ser ut til å bevege både publikum og henne selv. Selve fremføringen er mer preget av adrenalin enn teknisk finesse. Det kjennes litt som at nå skal alt kruttet brennes av i en og samme utblåsning. Det fremstår som ektefølt og forløsende.

Da får det heller våge seg at det går utover skjønnsangen her og der. Vel blåst, Carina.

Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

3. Alexandra Rotan: «Never Enough» fra «The Greatest Showman» 2017 (Benj Pasek, Justin Paul)

Det har vel aldri vært noen tvil om at Alexandra er på hjemmebane i kveld. Og det beviser hun ettertrykkelig med kveldens andre og siste nummer. Hun bygger opp dette nummeret på mesterlig vis. For å si det sånn: Du kan ikke ha mye nerver i bagasjen når man har stålkontroll på dynamikken på denne måten. Og så var det dette med formidling da - det er jo tross alt en av de viktigste faktorene når man baler med musikal-sjangeren. Vel, kommentarer blir egentlig overflødige - Alexandra nagler rett og slett alle aspektene hva dramatikk, teknikk og musikalitet angår.

Hatten av.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer