VANT: Thomas Løseth stakk av med seieren i kveldens «The Voice»-finale. Foto: Robert Dreier Holand/TV2
VANT: Thomas Løseth stakk av med seieren i kveldens «The Voice»-finale. Foto: Robert Dreier Holand/TV2Vis mer

TV2 direkte: Anmeldelse - «The Voice»

Vi anmeldte «The Voice»-finalen

Thomas Løseth vant «The Voice»

TV: Fire deltakere var med i kveldens «The Voice»-finale. Thomas Løseth var den som til slutt sto igjen som vinner. Her er vår dom.

Sebastian James Hekneby: «Earth Song» - Michale Jackson

Sebastian James Hekneby
Sebastian James Hekneby Vis mer

Sebastian overlater ingenting til tilfeldighetene når han først har kommet seg den lange veien til finalen. Han har en stemmeklang som kler utmerket godt å tolke Michael Jackson. Den er noe nasal, men samtidig behagelig og sitter godt i øret når han bruker den riktig og ikke minst klarer å beherske seg.

Når man tolker Jacko er det dog lov å dra på litt og Sebastian kommer seg absolutt helskinnet gjennom denne kraftballaden. Trygt, pent og rent.

Thomas Løseth: «Heal» - Tom Odel

Thomas Løseth
Thomas Løseth Vis mer

Da var det bare å sette inn finalegiret. Og Thomas lar seg ikke be to ganger. Han har valgt en låt som gir han mulighet til å vise frem hele spekteret. Han er høyt og lavt, er var og voldsom - alt om hverandre.

Og ikke en eneste gang mister han fokus. Det er skjørt og solid om hverandre. Det låter rett og slett så vakkert som bare det kan gjøre når Tom velger riktig låt og samtidig klarer å ha det gøy i prosessen.

Agnes Stock: «Home For Christmas» - Maria Mena

Agnes Stock
Agnes Stock Vis mer

Agnes våpen er foruten at hun har konkurransens mest særpregede stemme, er at hun aldri er redd for å være sårbar. Hun tar utradisjonelle låtvalg og lar budskapet ligge lengst fremme. Hun er en fantastisk tekstformidler og har en tillitsvekkende utstråling som gjør det ekstra fint å høre på henne.

Hun har for vane å synge på norsk, men det funker som bare det på engelsk også. Finalenervene kan tydeligvis ikke rokke ved Agnes heller.

Andrea Santiago: «Halo» - Beyonce

Vi anmeldte «The Voice»-finalen

Man merker at nivået er høyt når Andrea ikke når helt opp mot sine to forgjengere. Og grunnen til det er mest småplukk.

Det ene er at hun ikke har et like tydelig særpreg. Det andre er at hun ikke mestrer hele spekteret like godt. Det går litt trått i starten i de nedpå partiene, men så snart hun kommer seg opp i høyden både dynamisk og tonalt, så er det helt andre takter.

Andrea er en fryd for øret når hun kan bruke hele klangen og kraften i stemmen sin. Dette er en sanger som garantert mye godt i vente.

Andrea Santiago: «Try» - Pink

Andrea Santiago Stjønum
Andrea Santiago Stjønum Vis mer

Det er nesten som om noe har skjedd i den korte pausen mellom den innledende runden og superfinalen. Det er en annen schwung over Andrea denne gangen. Hun virker friere og mer fandenivoldsk. Nå har hun heller ingenting å tape - det er bare denne ene låten som skal synges.

Kult å høre Andrea gjøre en mer rocka sak. Det kler henne å være litt løsere i snippen, rett og slett. Det er aldri for seint å imponere, heller ikke i «The Voice»

Thomas Løseth: «With or Without You» - U2

Thomas Løseth
Thomas Løseth Vis mer

Så var det Thomas sin tur til å forsøke å imponere en aller siste gang. Det gjør han også, men kanskje på litt i overkant lett og velkjent vis. Det hadde vært moro å høre han gjøre noe annet enn disse litt kraftige og inderlige balladene.

Vi vet at han mestrer det til fingerspissene. Det er ingenting å si på fremførelsen her, men når man har to låter å vise bredde på hadde det vært moro å høre han ta den berømmelige skjeen i den andre hånden. Uansett, han smelter nok mange hjerter her også.