TV 2 direkte: «The Voice»

Vi anmeldte «The Voice»-semifinalen

Finalistene er kåret.

SISTE SJANSE: Agnes Stock imponerte stort i forrige runde. Nå har hun mulighet til å sikre seg en plass i finalen. Foto: Robert Dreier Holand/TV2
SISTE SJANSE: Agnes Stock imponerte stort i forrige runde. Nå har hun mulighet til å sikre seg en plass i finalen. Foto: Robert Dreier Holand/TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Fredag var det semifinale i «The Voice» - altså siste sjanse til å sikre seg en plass i finalen neste lørdag. Elise Nærø var den som måtte takke for seg etter stemmene var talt opp.

Agnes Stock: «Vintersang» - Sarah Maclachlan

Vi anmeldte «The Voice»-semifinalen

Agnes feide all mostand av banen forrige helg med det som må ha vært denne sesongens sterkeste «The Voice»-øyeblikk med hennes tolkning av Dumdum Boys' «Stjernesludd».

Hun har med ord en vei å gå for å tangere innsatsen i forrige runde. Heldigvis har ikke stemmen hennes bleknet noe siden sist. Men, det er ikke til å stikke under en stol at låtvalget ikke er like godt denne gangen. Himmelsk vakkert, selvsagt, men den kjennes hakket for stillestående til å nå helt opp. Det handler dog mest om at hun har lagt listen alvorlig høyt for seg selv.

Andrea Santiago: «Something’s Got a Hold on Me» - Etta James

Vi anmeldte «The Voice»-semifinalen

Konkurransens yngste har kanskje en av de «eldste» stemmene. Andreas strupe passer årgangs-soul som hånd i hanske. Hun har en brillefrin og rund klang som ligger som smør utenpå disse gyngende rytmene.

Fremdeles er hun litt for ung i faget til å ha funnet personligheten sin fullt og helt. Men det betyr jo ikke noe annet enn at hun fortsatt kan bli enda bedre, og det sier jo litt om hva som bor i henne.

Thomas Løseth: «Dancing On My Own» - Robyn

Vi anmeldte «The Voice»-semifinalen

Det var dette med låtvalgene da - Thomas er ofte en ener der. Det er han i dag også. Her har han funnet en låt som virkelig får frem kvalitetene i stemmen hans, samtidig som han får lagt mye av personligheten sin i den uten at sangen mister nerven fra originalen.

Det har mye med formidling og det å porsjonere ut i riktige doser. Thomas har trøkk og finesse, dynamikk og eleganse. To tomler opp.

Elise Nærø: «Use Somebody» - Kings of Leon

Vi anmeldte «The Voice»-semifinalen

Som sagt så mange ganger før, så er Elise tryggheten selv. Det skal nok mye til for å vippe henne av pinnen. Hun vet til en hver tid hva hun gjør. I alle fall får hun oss til å tro det.

I denne runden blir det dog litt vel mye av det gode. Det kan kanskje tilskrives smak og behag, men dette er i utgangspunktet en ganske voldsom låt og når man skrur patosen opp til elleve, så kan det lett bli smør på flesk. Men, det er ingen som kan ta fra Elise at hun er en formidabel sanger.

Sebastian James Hekneby: «Remember When It Rained» - Josh Groban

Vi anmeldte «The Voice»-semifinalen

Når Sebastian bruker stemmen sin riktig kan det jo ikke bli noe annet enn pent. Det er svulstig, sukkersøtt og temmelig pompøst. Men det er noe med det å levere med hevet hode og rakk rygg.

Men i en semifinale som denne så blekner prestasjonen hans dessverre en smule mot det medkonkurrentene varter opp med. Han fremstår dessverre noe endimensjonal. Det er ikke nødvendigvis noe galt i det, men i denne sammenhengen blir konkurransen litt for sterk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer