Anmeldelse: «Melodi Grand Prix» - NRK

Vi anmeldte tredje MGP-delfinale låt for låt

Tredje og siste delfinale under lupen.

Disse deltar i delfinale 2 i MGP 2023. Video: NRK / Alle foto: Ulrik Kramer/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Vi har kommer frem til siste delfinale i årets «Melodi Grand Prix»-sesong. De siste syv deltakerne skal kjempe om de siste tre finaleplassene. Hvem som går videre får vi vite seinere i kveld. Endelig vinner blir kåret 4. februar.

OPPDATERT: Følgende tre artister er videre til finalen i Trondheim: Eline Thorp, Atle Pettersen og Skrellex.

Vi anmeldte tredje MGP-delfinale låt for låt

Akuvi: «Triumph»

Tekst og melodi: Beatrice Akuvi Hosen Kumordzie, Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov og Konstantinos Vlastaras.

Akuvi har fått æren av å sparke i gang den tredje og siste delfinalen. Det gjør hun med en relativt sløy sak som forener reggaeton og r'n'b på funksjonelt vis. Den unge sangeren har både fokus og stemmen på plass. Refrenget er slettes ikke ueffent heller. Skal man hevde seg i konkurranser som dette, er det et must at melodiene setter seg umiddelbart og det gjør de for så vidt her, selv om det skorter litt på originalitet og x-faktor.

Vi anmeldte tredje MGP-delfinale låt for låt

Tiril Beisland: «Break it»

Tekst og melodi: Emma Steinbakken, Lars Rossnes, og Benjamin Pinkus.

Tiril Beisland har fått drahjelp av blant annet kometen Emma Steinbakken. Det har dessverre ikke løftet talentet til Tiril der det hører hjemme, for det er nemlig åpenbart at hun både kan synge og har greit med særpreg. Dessverre er denne balladesaken en relativt uinspirert og forglemmelig affære. Da hjelper det liksom ikke at avleveringen er noenlunde upåklagelig og scenografien elegant og sober. I det pianotonene ebber ut, har man allerede begynt å tenke på neste deltaker.

Vi anmeldte tredje MGP-delfinale låt for låt

Skrellex: «Love again»

Tekst og melodi: Kai Thomas Ryen Larsen, Michael James Down, Will Taylor, Primoz Poglajen, og Jonas Gladnikoff.

Det skal ikke stå på show- og glamfaktor når Skrellex entrer scenen. Kai Thomas Ryen aka dragartisten Skrellex har åpenbart MGP-spisskompetanse, for her er alle knotter skrudd opp til ti - ja, det er nesten så det blir for mye av det gode. Låta «Love Again» er ikke det man finner på øverste hylle hos de skarpeste låtskriverne, men underholdningsverdien av dette Eurodance-nummeret er udiskutabel. Og i «Melodi Grand Prix» er det som kjent en svært viktig bestanddel.

Vi anmeldte tredje MGP-delfinale låt for låt

Eline Thorp: «Not Meant to Be»

Tekst og melodi: Jonas Holteberg Jensen, Andreas Stone Johansson, Elsa Søllesvik, og Eline Thorp.

Eline har slitt med heftig sceneskrekk, noe som gjorde at hun også trakk seg unna rampelyset i en periode på åtte år. Eline trenger absolutt ikke å gjemme seg bort, hun har en finfin stemme med mye personlighet. Musikalsk ligger hun i et landskap som frekventeres av mange av våre mest fremadstormende pop-sangeren, som for eksempel Sigrid. Det er perkussivt, melodisk og umiddelbart. Låten hadde kanskje hatt godt av et mer effektivt refreng, men fremførelsen skal man slettes ikke å kimse av.

Vi anmeldte tredje MGP-delfinale låt for låt

Stig van Eijk: «Someday»

Tekst og melodi: Stig van Eijk og Beate Helen Thunes.

Stig van Eijk representerte Norge i «Eurovision» i 1999 med «Living My Life Without You». Det gikk ikke helt etter boken, men van Eijk hadde ingen planer om å grave seg ned av den grunn, og har holdt seg relativt aktiv siden den gang. Nå er det reggae som gjelder. «Someday» som låt er ikke helt tapt bak en vogn, men det sitter liksom ikke helt i denne konteksten. Det hjelper heller ikke at hovedpersonen helt virker å finne «gyngen». Hele seansen fremstår noe heseblesende og anmassende. Låten får liksom ikke tid til å skinne.

Vi anmeldte tredje MGP-delfinale låt for låt

Maria Celin: «Freya»

Tekst og melodi: Sindre Timberlid Jenssen, Anna Timgren, Gaute Ormåsen, Benjamin Alasu, og Erik Fjeld.

Det har skortet på trøkk så langt i denne delfinalen. Her kommer det. Maria Celin serverer kraft og patos uten å skamme seg. Og det er nettopp denne fandenivoldskheten som løfter Maria Celin opp på det øverste trinnet i kveld. Hard elektronika med islett av norsk folkemusikk høres kanskje ut som et velprøvd heksebrygg, men her funker det uten at det blir påtatt klisjéfylt. Refrenget sitter med en gang, og når det fremføres av en kul stemme som den Maria Celin besitter, blir det ekstra gøyalt. «Freya» er kjemisk renset for dill og dall - til og med felegnikket midtveis har en funksjon her. Kveldens udiskutable høydepunkt så langt.

Vi anmeldte tredje MGP-delfinale låt for låt

Atle Pettersen: «Masterpiece»

Tekst og melodi: Andreas Stone Johansson, Hannah Dorothy Bristow, og Atle Pettersen.

De fleste kjenner Atle Pettersen som programleder for «Beat for Beat». Sangtalentet hans ble først allment kjent gjennom «X-Faktor». Og la det være sagt, Pettersen er en teknisk og velrundet sanger. Det er det ingen tvil om. Prestasjonen hans her i kveld er det heller ingenting å utsette på. Problemet ligger mer i at låten han serverer smaker mye av dusinvare. Sukkersøte ballader av dette slaget har lett for å falle mellom to stoler. Formatet er såpass velprøvd og melodiene som serveres her hakket for anonyme for sitt eget beste. Men det er ingen tvil om at Atle synger med hjertet utenpå skjorta - den skal han ha.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer