Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi ba Per Fugelli spøke om islam. Men han var ikke syk nok.

Norges humorelite får frie tøyler. Skal krenke religion mest mulig.

LEDER SHOWET: Bård Tufte Johansen leder KRENK 2015. Foto: Lars Eivind Bones
LEDER SHOWET: Bård Tufte Johansen leder KRENK 2015. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

(Dagbladet): Et stjernelag av norske komikere står ikveld på scenen på Chateau Neuf i Oslo for å slå ring rundt den krenkende humoren.

Utfordringen er krystallklar: Se hvor langt komikerne kan gå før salen slutter å le. 

Stjernelag Initiativtaker er Bård Tufte Johansen, han har gitt showet navn «KRENK 2015».  Skiens-komikeren har fått med seg blant andre Else Kåss Furuseth, Knut Nærum, Tore Sagen, Are Kalvø og Sigrid Bonde Tusvik opp på scenen.
 
- Noen lurte på om vi skal tulle med islam. Vi er ikke helt sikre enda. Vi ba Per Fugelli komme hit og ta for seg islam, men han er visst ikke syk nok nå. Så vi ber Skatt-Øst lete etter den med mest reskatt i hele Oslo, åpnet Tufte Johansen foran cirka 1200 publikummere mandag kveld. 

Invitert til showet er representanter for kristne, muslimske og mosaiske trosamfunn, i tillegg til Det humanistiske forbund. De skal varsle dersom noen av vitsene fra scenen er for drøy kost.

- De får utlevert hver sin bjelle, så de kan gi beskjed om de føler seg krenket, har Tufte Johansen tidligere fortalt Dagbladet . 

- Det var så mange kronikker om ytringsfrihet. Det var så mange ord. Norge er et av få land i verden hvor vi kan arrangere noe sånt, og vi komikere får ofte tyn for at vi ikke er vågale nok. Det er lett å lage grove vitser om religion, utfordringen blir å få til noe morsomt, utdypte han.

Atle Antonsen overrasket Else Kåss Furuseth lot være å krenke de monoteistiske religionene, men tok heller for seg de andre komikerne. Dag Sørås mente han først og fremst ble provosert over terrorangrepet mot Charlie Hebdo fordi han respekterte humoren bladet tok for seg.

- Det er ikke sikkert jeg hadde blitt like forbanna om noen hadde angrepet «Torsdag kveld fra Nydalen», fleipet nordlendingen.

Tore Sagen fra Radioresepsjonen opptrådte under raljøralibiet Tyholt Apenes, Harald Eia som sin karakter Oslo-Losen. Atle Antonsen sto opprinnelig ikke på programmet men kom inn som en overraskelse til publikum.

Tufte Johansen understreket tidligere at «KRENK 2015» ikke handler om å provosere for provokasjonens skyld:

- Alt handler om hvor langt du kan gå. I Norge må vi bruke vår rett innenfor de grensene man selv har. Man har ansvar for ytringen, hvis ikke ville jeg ropt «tjukken» til alle tykke folk. Dette er ikke en forsøk på å provosere unødvendig, men et statement. Vi kan ikke akkurat koble inn PST bare vi skal ha et humor-arrangement, sa Tufte Johansen. 

(Dagbladet oppdaterer saken)