- Vi både lo og gråt

En mengde medietopper, kjendiser og politikere sa farvel til Kåre Valebrokk i dag.

(Dagbladet): Kåre Valebrokk ble i dag bisatt i Vestre Gravlund nye kappell ved Frognerparken i Oslo.

I tillegg til Valebrokks familie, var en mengde mediepersonligheter, kjendiser og politikere møtt opp for å si farvel til den kjente medieprofilen.

- Umulig å nevne en ting - Den var en utrolig fin begravelse. Vi både lo og gråt, sa Signy Fardal, redaktør av Elle etter bisettelsen.

- Det er umulig å nevne en ting ved Kåre. Han var et varmt, spennende og inspirerende menneske. Og en veldig god venn, sa hun.

- Ekte Valebrokk-stil Generalsekretær i Norsk presseforbund, Ped Edgar Kokkvold, mente at bisettelsen stod i stil med hvordan Kåre Valebrokk var.

- Det var en begravelse i ekte Valebrokk-stil. Den var verdig og vakker, men likevel fri fra floskler og med humor, sa han og la til:

FINT:- Det var en utrolig fin begravelse. Vi både lo og gråt, sa redaktør i Elle, Signy Fardal. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ET GODT MENNESKE:- Det var en begravelse i ekte Valebrokk-stil, sa generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HUMØR: - Han fikk alltid fram det gode humøret, sa Carl I. Hagen om Kåre Valebrokk etter bisettelsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HUSKER MYE:- Jeg husker ham først og fremst som en stor journalist, sa TV2-sjef Alf Hildrum. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MIDTPUNKT: - Han var alltid midtpunktet, sa TV2-journalist Gerhard HeibergFoto: Heiko Junge / NTB scanpix
HEDRET SIN TIDLIGERE SJEF:Harald Rønneberg og Thomas Numme. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HEDRET SIN TIDLIGERE SJEF:TV2-profil Carsten Skjelbreid. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

- For meg var Kåre Valebrokk først og fremst en pressemann. Han var på mange måter den siste store i sin samtid. Han var et godt menneske, men han prøvde ofte å skjule sin godhet. Men han var kompromissløs.

- En stor journalist TV2-sjef Alf Hildrum husker Valebrokk spesielt godt fra da de jobba sammen for å opprette TV2-nyhetskanalen.

- Han var først og fremst en stor journalist. Og så var han også en spennende person. Det største vi har gjort sammen er da vi skulle opprette nyhetskanalen. Jeg tror at han er stolt og glad for at han fikk det til, sa han etter bisettelsen.

Minnestund på stamkaféen I tillegg til å være en stor journalist og mediemann, var Kåre Valebrokk også kjent for sine mange lutefiskmiddager på Theatercafeen. Etter bisettelsen inviterte familien i dag til samvære på nettopp Theatercafeen.

- Det er i orden at bilene deres blir stående her, slik at det bare er å ta T-banen ned, sa presten i starten av bisettelsen, til munter latter fra de frammøtte.

BLE BISATT I DAG: Kåre Valebrokk ble 72 år gammel. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet
BLE BISATT I DAG: Kåre Valebrokk ble 72 år gammel. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet Vis mer
HEDRET SJEFEN:Harald Grønneberg og Thomas Numme kom sammen til bisettelsen i Vestre gravlund i dag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HEDRET SJEFEN:Harald Grønneberg og Thomas Numme kom sammen til bisettelsen i Vestre gravlund i dag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer