Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Exit»

- Vi beklager de grove bildene

Dagsrevy-ledelsen får kritikk i Kringkastingsrådet.

BEKLAGER: NRK beklager «Exit»-bildene som ble vist fram i Dagsrevyen. Video: NRK Vis mer

Kringkastingsrådet har fått 266 henvendelser, flest klager, siden forrige møte 17. september. 65 av henvendelsene gikk på «Exit».

De fleste klagene gikk på promotering av serien og på hvordan den ble presentert i Dagsrevyen.

Dagsrevy-ledelsen får kritikk i Kringkastingsrådet. De fleste klagene gikk på promotering av serien og på hvordan den ble presentert i Dagsrevyen.

Legger seg flat

- Det er bare å si «beklager». Vi skulle ha sagt fra på forhånd om eksplisitte scener - og brukt andre klipp, sier redaksjonssjef Hanna Thorsen i Dagsrevyen.

I K-rådsmøtet, som startet klokke 9 i dag, la Dagsrevy-ledelsen seg flat.

- Jeg ser her at vi lett kunne ha brukt andre bilder som ikke var fullt så støtende. Det er klart vi skulle ha valgt andre klipp, og vi skulle advart seerne , sier Thorsen.

Viktig balansegang

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sa at NRK skal skape debatt, men at de skal være forsiktig med å promotere egne produksjoner. Og at de også skal presentere andre kanalers serier.

- Vi må skille mellom det som er redaksjonelt og promo. Hvordan det gjøres, forvaltes av mediedirektøren i NRK, opplyste Thor Gjermund Eriksen i sitt svar til rådet.

Han sier at NRK er nødt til å fortelle seerne om store, viktige produksjoner som kommer. Og må bruke de promoflater som NRK har, men bruker ikke kjøpte plasseringsflater.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media