DEBATT

Vi bestemmer om vi går på stranden nakne eller i burkini

Som om analbleking eller mislykkede brystoperasjoner er bedre enn burkini.

RELATIVT: Mina Bai må på ingen måte innbille seg at alt er fryd og gammen selv om europeiske kvinner har flere rettigheter på papiret enn for hundre år siden, skriver kronikkforfatterne. Foto: ABACAPRESS.COM
RELATIVT: Mina Bai må på ingen måte innbille seg at alt er fryd og gammen selv om europeiske kvinner har flere rettigheter på papiret enn for hundre år siden, skriver kronikkforfatterne. Foto: ABACAPRESS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Norsk-iranske Mina Bai bommer stygt når hun i Dagbladet skriver at feminister som forsvarer kvinner som bruker burkini, aksepterer at de er slaver under en mannssjåvinistisk kultur.

Bai, i likhet med blant andre Dagbladet på lederplass og Espen Goffeng, ser ikke ut til å forstå forskjellen på undertrykte, muslimske kvinner og muslimske kvinner som selv velger å kle seg i religiøse eller tildekkende plagg.

La oss hjelpe Bai og andre på veien mot en mer fullstendig virkelighetsforståelse: Min muslimske venninne Hege Hana svarte på disse sentrale og viktige spørsmålene slik (hun måtte ikke spørre sin mann om hun fikk lov først):

Hvorfor reagerer du på at mange taler for å tvinge muslimske kvinner til å kle av seg burkinien om de vi gå på stranden?

Det å tvinge noen til å kle av seg, er like undertrykkende som å tvinge noen til å kle på seg noe en ikke ønsker. Jeg kan ikke akseptere at noen skal diktere meg eller andre hva de skal gjøre og hva de skal kle seg i.

At det er mange som blir tvunget til å dekke seg til, vet jeg. Det har ikke med religionen å gjøre. De som mener det, bør lese seg opp på islam, og slutte å ta sure (kapitler) og aya (vers) utav kontekst. Koranen må leses sammenhengende, og ikke stykkvis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer