BLE STORE STJERNER: Skuespillerne Aaron Paul, Anna Gunn og Bryan Cranston, fikk alle sine store gjennombrudd med «Breaking Bad». Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP
BLE STORE STJERNER: Skuespillerne Aaron Paul, Anna Gunn og Bryan Cranston, fikk alle sine store gjennombrudd med «Breaking Bad». Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFPVis mer

- Vi ble nedringt av store stjerner

«Breaking Bad»-rollebesetterne avslører hvorfor de sa konsekvent nei.

(Dagbladet): «Breaking Bad» regnes i dag som en av de største tv-suksessene noen sinne.

Hovedrolleinnehaverne Bryan Cranston og Aaron Paul har høstet en rekke priser og hyllester for sine rolletolkninger.

Ikke stjernepress
Før «Breaking Bad»-suksessen var det få som hadde hørt om de to skuespillerne.

Ifølge Sharon Bialy and Sherry Thomas, som står bak rollebesetningen til serien, var det en bevisst avgjørelse å styre unna de store navnene.

- Castingen var på alle måter autentisk. Vi hadde ikke noe press ovenfra for å hyre inn stjerner eller store navn. Det var virkelig en ærlig prosess og personen som tolket rollen best, og levde opp til Vinces («Breaking Bad-regissøren, red.anm.) visjoner fikk jobben, sier Thomas til E! Online.

- Unge og gamle
Etter at tv-serien ble en hit var det mange som ønsket seg en rolle i serien. Flere kjente personer tok kontakt med håp om å få være med på moroa.

- På slutten var det så mange skuespillere som hadde ringt for å si at de var store fans og ville være med i serien, men vi kunne ikke bruke dem fordi de var så kjente. Avdøde Phillip Seymour Hoffman, Michael Cera, det var så mange, unge og gamle skuespillere som ringe og så «Jeg elsker serien, jeg vil være med», forteller Bialy.

De hyller regissør Vince og manusskribentene som ikke falt for fristelsen til å la store stjerner dukke opp i serien.

- Det ville ført til at man ramlet ut av det. Man ville stoppet opp og tenkt «hva er det han gjør i Albuquerque?» sier Bialy til E! Online.

«Breaking Bad» er nå Emmy-nominert for beste rollebesetning.