Coronaviruset

- Vi blør

- Konkursene begynner nå, sier Norske Konsertarrangører. Skuespiller Bjarte Hjelmeland er blant dem som etterspør tiltak for kulturbransjen.

CORONA: Vi oppdaterer deg med siste nytt. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble det klart at regjeringen forbyr alle kulturarrangementer inntil videre.

Fredag 12.30 holdt regjeringen pressekonferanse hvor de la fram tiltak i møte de økonomiske utfordringene som følger av corona-pandemien.

- Bransjen vår blør

Skuespiller Bjarte Hjelmeland var en av dem som fulgte regjeringens pressekonferanse.

- De henvendte jo seg ikke noe spesielt til kulturlivet foreløpig. Det er for så vidt greit det, men vi blør jo veldig, og vi blør fort. Vi står i fare for å miste et helt fagmiljø, spesielt den delen av bransjen som er frilansbasert. Disse menneskene har ikke noe sikkerhetsnett.

- Tror du regjeringen vil komme tilbake med konkrete kulturtiltak?

- Det bør de. Vi har jo veldig tiltro vår nye kulturminister. I kulturbransjen blir det ofte sagt at vi må «ta en for laget, ta en dugnad», men dette er en stor bransje som bærer seg selv. Hele tiden. Og nå trenger den hjelp.

Hjelmeland minner også om at kulturbransjen er en stor konsumerende bransje.

- Vi reiser mye, og booker mange hotellrom i løpet av året. Å redde flybransjen er vel og bra, men å redde kulturbransjen vil gjøre at vi faktisk kan kjøpe disse flybillettene når krisen en gang tar slutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer