Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: Islam og homofili

Vi bor ikke i en muslimsk stat

La oss homofile muslimer være i fred.

VIL HA FRED: Kaltham Alexander Lie (midten) stod frem som Norges første homofile muslim i offentligheten.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VIL HA FRED: Kaltham Alexander Lie (midten) stod frem som Norges første homofile muslim i offentligheten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag 28. Oktober 2016 forteller Islam Nets talsperson, Fahad Qureshi, at homofile muslimer kommer til dem og søker tilgivelse. Dette er trist.

Konservative religiøse organisasjoners ledere sier helt åpen at homofile er preget av psykisk sykdom. Med den kunnskapen vi har om homofili i dag, burde slik feilinformering være forbudt. Jeg ber myndighetene å ta grep. Slike miljøers holdninger er absurde og krasjer med norsk lov. Vi bor ikke i en muslimsk stat.

Jeg vokste opp i Irak. Da jeg fortalte familien at jeg er homofil, ble jeg tvunget til å gå døgnet rundt med koranen festet på brystet mitt. Det skulle fjerne min homofile legning. Noen ganger ble koranen presset mot alle deler av kroppen min.

Det står mange forskjellige islamske terapiformer og gamle religiøse ritualer på helbrederes liste. Leger prøvde også sine medisiner på meg, men alle var opptatt av å praktisere fanatisk Islam.

Min familie sloss mot klokka og var villige til å gjøre alt i deres makt for å gjøre meg frisk. Imamene var opptatt av å tilfredsstille Allah og ville samle poeng. Noen ville tjene penger på min sykdom; den forferdelige homofilien.

Jeg blir fortvilet når homofile muslimer også her i Norge nektes godkjenning av Islam Net, moskeer og imamer for å være det de er. Den praksis Islam Net og konservative moskeer holder på med er tragisk, fæl og brutal. De påstår at homofili er en test og prøvelse. De ber homofile muslimer om å kle seg med tålmodighet. Jeg lider med de som påføres slike umenneskelige krav.

Jeg anbefaler alle homofile muslimer som er usikker på sin egen verdi å se seg nøye i speilet. Forsøk å se uten fordømmelse, og du vil ikke finne noen feil ved deg. Du vil se at du er vakker. Om du ser deg selv med Allahs øyne, vil du oppleve at Allah elsker deg. Pass dere for Islam Net, moskeer og imamer som dessverre vil manipulere dere i Islams, koranens og Allahs navn!

Ingen imam, ingen moske, ingen organisasjon kan gjøre at dere kommer nærmere Allah enn dere allerede er. Det er dere selv som bestemmer over eget trosliv. Ved å søke råd hos de konservative miljøene, risikerer dere å bli utsatt for urett. Disse konservative muslimer legitimerer brutalitet og brudd på menneskerettighetene.

Jeg synes både imamer og Islam Net bør skamme seg for det de gjør. Det er ikke deres oppgave å fortelle unge homofile muslimer om hva er lov og ikke lov. Det er ikke sikkert at paradisets dører står vidåpne for mennesker som tråkker på andre menneskers verdi, mennesker som liker å være sjef over andre i Allahs navn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!