KOMMENTARER

OL:

Vi bør skrote en ny, norsk OL-søknad

Men hva med cricket-VM?

Bare nesten: Vinter-OL på Lillehammer. 4 x 10 km stafett for herrer. Langrenn. Her er Sture Sivertsen i tet på første etappe for Norge. Publikum med norske flagg. Foto. Pål Hansen / NTB scanpix
Bare nesten: Vinter-OL på Lillehammer. 4 x 10 km stafett for herrer. Langrenn. Her er Sture Sivertsen i tet på første etappe for Norge. Publikum med norske flagg. Foto. Pål Hansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Kampen om vinter-OL i Norge minner mer og mer om EU-striden. La oss forene nasjonen med noe helt nytt.

Jeg husker OL på Lillehammer i 1994 som et stort antiklimaks. Nesten forsvunnet i folkehavet, ventet den rastløse, seks år gamle utgaven av meg selv i timevis for å se noen løypeglimt av tremila. Eller var det stafetten? Jeg husker ikke. Det var i alle fall 20 minus, og ingenting levde opp til forventningene. Det gikk for fort, det ble ikke gull.

Den gang var jeg vel for ung til å fullstendig fortape meg i en begivenhet av OLs dimensjoner. For ikke snakke om idrettsglede og nasjonalromantikk. Jeg ville base i snøen, ikke fryse til tre ganger 16,5 i Lysgårdsbakkene.

Nå vil sterke krefter i både folket og politikken gi meg slags opplevelse-revansj. Kampanjen for en ny, norsk OL-søknad er i gang. Kanskje blir det Lillehammer 2030, kanskje blir arrangementet spredt over hele landet.

Uansett: 36 år og fire hundredeler etter italienerne snøt Bjørn Dæhlie for olympisk gull på stafetten, kan OL igjen bli en folkefest i Norge.

Vinterolympiaden ønskes imidlertid ikke velkommen av alle. Sveinung Stensland (H) sier til NTB at han vil «fortsette kampen mot å sløse bort gode penger på et meningsløst arrangement som pågår i to uker.» Slemme penger, derimot?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer