POKERFJES: Hvis noen seriøst avskriver ham, så har de ikke fulgt med og glemt hvordan Bjørgen hadde det for noen sesonger siden.  . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
POKERFJES: Hvis noen seriøst avskriver ham, så har de ikke fulgt med og glemt hvordan Bjørgen hadde det for noen sesonger siden. . Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Vi de sekteriske northugianere

Petter Northug har gitt selv de stauteste furutrærne bakoversveis. Go, Petter.

Meninger

En forsvarstale etter Statens Satser for Swix: Petter Northug junior har gitt oss den største og beste gåsehuden. Petter er gulljubel, harme og tårer. Petter Northug er rykkets fremste eksponent. Petter har gitt selv de stauteste furutrærne bakoversveis. Petter Northug slenger med leppa. Petter irriterer svenskene etter noter og unoter. Petter Northug gjør at skisport virkelig er noe å følge med på. Barneskirenn eller ei.

Petter er kjepphøy. Junior med pokerfjes selv om det under russer-OL ser ut som han har tapt fem millioner dollar, nettopp dette kortspillet, da han slenger over målstreken. Dra poker i vold? Nei da. Petter er et forbilde — på godt og vondt. Nå sliter han. Svenskene koser seg. De tar selvsagt igjen mot alle den håningen som nabofolket er blitt utsatt for de siste åra. Sånn må det være. Bare vent. Petter, he will be back. Eller kanskje han dropper skiene, og blir rallykjører?

Hvis noen seriøst avskriver Northug, så har de ikke fulgt med og glemt hvordan Bjørgen hadde det for noen sesonger siden? Ja, akkurat. Petter er ingen robot. Han er i god form, men det ser bare ikke slik ut.

Mange spør nå om Petters eget, noe sekteriske Coop-opplegg, kanskje viser seg å være feil? Ja slik spørsmål må tolereres, men junior er den beste — og den verste gutten i klassen. Han går ikke 15 km i morgen, og kanskje ikke stafetten, men hva med 5-mila?

Denne skribent liker at Petter henger i tauene. At svensk presse, innenfor faks, radio, TV og kjøttbullar, endelig kan slå tilbake, de humørløse IKEA-møblene. Dette vil gjøre Petter noe så inn i granskauen skjerpet at han garantert ville vinne gull i Russland, nasjonen som er tuftet på det cooperative.
Go, Petter. Go, go, go. Litt dritt. Og litt mitt.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.