DEBATT

Debatt: Ruspolitikk

Vi deler ikke ut gratis hasj på skoler

I snart 30 år har Unge Venstre kjempet for en virkelig kunnskapsbasert og skadereduserende ruspolitikk i Norge.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Unge Venstre delte ut valgmateriell med slagordet «Legalize it» i Kristiansand. Her svarer Unge Venstre på innlegget til Norsk narkotikapolitiforening (NNPF). Foto: NNPF
SVARER PÅ KRITIKKEN: Unge Venstre delte ut valgmateriell med slagordet «Legalize it» i Kristiansand. Her svarer Unge Venstre på innlegget til Norsk narkotikapolitiforening (NNPF). Foto: NNPF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Norsk narkotikapolitiforening (NNPF) reagerer, ikke uventet, på vårt budskap om en ny ruspolitikk. Det virker som om de tror Unge Venstre deler ut gratis hasj på skoler. Det føles absurd å måtte påpeke det, men det gjør vi altså ikke. Vi setter derimot dagsorden med vår ruspolitikk.

For oss er legalisering av rusmidler det viktigste skrittet mot et samfunn som tar bedre vare på rusavhengige og baserer seg på kunnskap i møte med rusproblemer.

For legalisering handler selvsagt ikke om fullt frislipp av narkotika, slik NNPF hevder. Legalisering handler om å ta kontroll over et svart marked og regulere tilgangen til rusmidler. For noen er visst tanken om et slikt regulert marked radikal.

Jeg mener derimot det er tilhengerne av dagens forbudsregime som er altfor radikale. De er de eneste som mener at narkotika skal selges uten noen som helst begrensninger: ingen salgstider, ingen skatter, ingen aldersgrenser og ingen kontroll på hva stoffene inneholder.

Når NNPF snakker om «narkotikaforebyggende arbeid» mener de blant annet å jage etter småbrukere med to gram cannabis i lomma, eller å dukke opp på skoler og festivaler med narkohunder for å forbedre sin egen oppklaringsstatistikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer