- Vi diskuterte helt alvorlig om vi skulle ha «tjoffi-tjoffi» eller «chatty-chatty»

Slik var Ylvis' Stargate-møte.

NEW YORK: Ylvis var tidligere i år i Stargates studio i  New York. Til venstre sitter Mikkel Eriksen. I bakgrunnen ser vi den andre i produsentduoen, Tor Erik Hermannsen. Foto: Magnus Flåto / TVNorge
NEW YORK: Ylvis var tidligere i år i Stargates studio i New York. Til venstre sitter Mikkel Eriksen. I bakgrunnen ser vi den andre i produsentduoen, Tor Erik Hermannsen. Foto: Magnus Flåto / TVNorgeVis mer

(Dagbladet): - Jeg har hatt noen snodige opplevelser i studio, men dette slår nok alt, sier Tor Erik Hermannsen i Stargate i et intervju med Wall Street Journal.

Den norske produsentduoen har de siste årene gjort stor suksess i USA. De norske New York-baserte produsentene har blant annet jobbet med artister som Rihanna, Beyoncé og Jennifer Lopez. Det villeste de derimot har opplevd var da brødrene Ylvisåker kom i studioet for å spille inn sin «The Fox».

- De tok revelydene på alvor. «Nei, grr grr er ikke morsomt. Choff choff er mye bedre.» Og ingen lo. Det var rart, fortsetter Hermannsen i intervjuet.

Ville drite ut Stargate
«The Fox» har i skrivende stund blitt sett over 15 millioner ganger på nettstedet Youtube, og er blitt omtalt som den nye Gangnam Style.

- Vi satt fire voksne mennesker i studio og diskuterte helt alvorlig om vi skulle ha «tjoffi-tjoffi» eller «chatty-chatty». Jeg husker vi kom hjem på hotellet den kvelden og tenkte «hva i sørten var det vi var med på nå?», forteller Bård Ylvisåker til Dagbladet.

- I studio satt produsentene Stargate og lo fordi de syntes det var så absurd at vi sto der og lagde revelyder i samme studio der de store stjernene er. Rick Ross skulle komme om noen timer, og her står det to revyduster, sier Vegard.

Brødrene kom i kontakt med den norske produsentduoen etter å ha blitt spurt om å lage et innslag til en førtiårsdag. Som en gjentjeneste spurte brødrene om Stargate til kunne produsere ei låt for dem.

- Vi tenkte at de sikkert ville si nei. Men så sa de ja, forteller Vegard.

- De svarte noe sånt som «okey, dere vil misbruke Stargate og lage en sang om en rev. Det er greit», imiterer Ylvisåker.

Misbruk
Bødrene forteller til Dagbladet at de var redde for å bli tolket som kjepphøye om de forsøkte å lage en «ekte» hitlåt med stjerneprodusentene.

- Vi måtte bare drite i det og være selvironiske og tenke at vi skulle misbruke Stargate så mye vi kunne. Lage noe skikkelig piss. Da kom vi opp med reveideen, sier Bård.

- På nettet er det mange som påstår at populariteten til videoen var et resultat av Stargates PR-nettverk?

STARGATE: Produsentduoen Tor Erik Hermannsen (t.v.) og Mikkel Eriksen jobber til daglig i New York. Foto: Magnus Flåto / TVNorge
STARGATE: Produsentduoen Tor Erik Hermannsen (t.v.) og Mikkel Eriksen jobber til daglig i New York. Foto: Magnus Flåto / TVNorge Vis mer

- Nei nei, de ble mest overrasket av alle. De ringte fra New York og lurte på hva i helvete det var for noe etter å ha sett et nyhetsinnslag på Fox News. De syntes det var helt sykt.

- Jeg merker i etterkant at det er vanskelig å forklare de faktiske forholdene med troverdighet. Det høres ut som vi driver og dysser ned noe vi har planlagt lenge, sier Vegard.

DISKUTERTE REVELYDER: - De tok revelydene på alvor, forteller Tor Erik Hermannsen til avisa Wall Streel Journal. Foto: Magnus Flåto / TVNorge
DISKUTERTE REVELYDER: - De tok revelydene på alvor, forteller Tor Erik Hermannsen til avisa Wall Streel Journal. Foto: Magnus Flåto / TVNorge Vis mer