Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi dreit oss ut

EA angrer på oppkjøps-taktikken.

(Dagbladet.no): Verdens foreløpig største spillselskap, Electronic Arts, har i årenes løp kjøpt opp en rekke prominente spillselskaper - blant disse Bullfrog, Origin Systems og Westwood.

Disse selskapene satt på en rekke spillserier som hadde høy stjerne blant spillere. Bullfrog, som ble startet av Peter Molyneux, hadde for eksempel «Populous», «Syndicate», «Magic Carpet» og «Theme Park». Origin Systems (startet av Richard Garriott) hadde blant annet «Ultima», «Crusader», «Wing Commander» og «System Shock», og Westwood er mest kjent for sine «Command & Conquer»-, «Dune»- og «Kyrandia»-spill.

Nå innrømmer EA-toppsjef John Riccitiello at selskapet godt kunne tatt bedre vare på alt spillgullet de sikret seg ved oppkjøpene, der mange av spillselskapenes egenart rant ut i sanden.

- Vi i EA dreit oss ut. Til en viss grad var jeg involvert i disse tingene, så jeg kan vel si at jeg dreit meg ut. Problemet var at EA trodde på «en størrelse passer for alle»-tankegangen, noe som begravde og hindret kreativitet under alt byråkratiet, sa han i en forelesning på spillkonferansen D.I.C.E Summit i Las Vegas, skriver Gamesindustry.biz.

EA har også kjøpt opp firmaer som «Sims»-skaperen Maxis, og bruker dette som et eksempel på at de nå jobber på en mer riktig måte, der selskapets kreative kultur blir bevart. Maxis jobber nå med livssimulatoren «Spore», som absolutt kan sies å være et kreativt prosjekt - Riccitiello beskriver det som «en av de største kreative riskene som er tatt i spillene historie».

Nå har selskapet nylig kjøpt opp «Mass Effect»-skaperen Bioware/Pandemic, og håper at de vil lykkes også der:

- Det ser ut til å virke, jeg tror vi er på rett vei, sa Riccitiello om den avtalen.

«DREIT SEG UT»: EA-toppsjef John Riccitiello angrer på at de ikke utnyttet oppkjøp av flere spillfirmaer på en bedre måte. Foto: REUTERS / SCANPIX
«DREIT SEG UT»: EA-toppsjef John Riccitiello angrer på at de ikke utnyttet oppkjøp av flere spillfirmaer på en bedre måte. Foto: REUTERS / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media