Vi driver hotell - ikke helsefarm

FEDME: Etter at vi lanserte vårt nye sunnhetskonsept WeCare i Choice, har Dagbladets journalist Eivind Skjervum latt seg forbause over at han fremdeles fant sjokolade på hotellrommet. Under overskriften «Fett, esse» mener han at det beviser at jeg ikke tar ansvar. La meg derfor oppklare misforståelsen: WeCare-konseptet handler ikke om å ta ansvar for gjestenes helse gjennom å fjerne produkter, men om å gi gjestene våre muligheten til å velge sunt.

VÅRE GJESTER skal veiledes til å velge sunne alternativer. Det gjør vi gjennom å merke sunn mat, gi ernæringsråd og gjennom å opplyse om og motivere til mosjon blant annet. Men, og dette er viktig: de som vil drikke øl, brus og spise sjokolade eller smøre Nugatti på brødskiva, skal selvsagt få lov til det. Vi gir folk et valg, derfor heter vi Choice. Og vi har ingen umiddelbare planer om å putte råkost i minibaren. Råkost serverer vi i restauranten sammen med en rekke andre deilige og sunne matretter til frokost, lunsj og middag. Og for å gjøre utvalget enda større, utreder vi nå muligheten for å øke andelen økologiske produkter i våre hoteller.

VI JOBBER UNDER mottoet: Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Med WeCare prøver vi å bidra til at de som ønsker å leve sunt skal få muligheten til det, også når de bor på hotell. Samtidig som vi opprettholder et bredt utvalg av produkter til dem som har lyst til å unne seg noe ekstra når de bor hos oss. For eksempel en sjokolade. Å spise alt som ligger i kurven på rommet, og som Dagbladets journalist regnet ut tilsvarte 4200 kalorier, er neppe å anbefale. De fleste av våre gjester tar imidlertid ansvaret for det selv. Og det ansvaret skal de få ha i fred.