-Vi driver ikke terrorpopulisme

Jens Stoltenberg går hardt ut mot Dabladets politiske redaktør. Færre asylsøkere gir mindre terrorfare, mener statsministeren.

Svarer: Jens Stoltenberg angriper Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen.  Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
Svarer: Jens Stoltenberg angriper Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I går skrev politisk redaktør Marie Simonsen at Jens Stoltenberg er populistisk når han hevder at terrorfare er en årsak til at regjeringen strammer inn asylpolitikken.

Stoltenberg mener Simonsen tar feil om regjeringens politikk.

- Ikke populisme - Simonsen sier det er populisme. Det er feil, sier statminister Jens Stoltenberg til Dagbladet.

På pressekonferansen etter at tre terrorsiktede ble pågrepet av norsk og tysk politi torsdag sa Stoltenberg at regjeringen hadde strammet inn på asylpolitikken for å få bedre oversikt og kontroll med dem som kommer. Simonsen kommenterte uttalelsene slik:

«Statsminister Jens Stoltenberg hevdet terrorfaren er en årsak til at regjeringen har strammet inn asylpolitikken de siste åra. (...) Han ga ingen annen forklaring enn at færre asylsøkere gir bedre oversikt og kontroll. (...)

Koblingen er uforsvarlig og henger heller ikke på greip. Mistanken som sås er at asylsøkere er potensielle terrorister som kommer hit med onde hensikter. Det egner bare til å spre frykt og fordommer mot en allerede utsatt gruppe.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer