- Vi dro til parken med de gærne statuene

Beck var fire dager i Oslo før Hove.

TROMØYA (Dagbladet.no): Beck ser kanskje litt skrøpelig ut, der han tasser inn til pressekonferansen på Hove, men om noe, er mannen i hvert fall uthvilt.

Sammen med familien har han feriert fire dager i Oslo for å bli kvitt jetlaggen, og, ifølge ham selv, «vandret han bare rundt ».

- Jeg har aldri hatt sjansen til å se meg rundt i Oslo før. Det er litt morsomt med Norge, det ligger liksom på tuppen av Europa, og derfor blir det aldri til at man stopper opp her, sier han.

Denne gangen fikk han derimot endelig tid til å sjekke ut Vigelandsparken.

- Vi dro til parken med de gærne statuene. I USA ville en slik park vært forbudt, det er utrolig mye nakenhet! Og så virkelihetstro som de er.. Det er jo en statue av mann som sparker babyer. Men det er veldig vakkert, jeg kunne godt bodd i Oslo, sier Beck.

I dag er han hovedattraksjonen på Hove, i går spilte han en intimkonsert på Grand Scene i Arendal. For å varme opp.

- Det er viktig for bandet å komme sammen og få spilt. Jeg hadde det gamle bandet i fire år, nå har jeg et nytt ett og vi måtte øve litt. Det tar jo lit tid å føles seg som et band, forteller Beck.

Han forteller at han begynte med intime oppvarminsshows for to år siden. Det var jo tross alt slik han begynte karrieren, i små barer og cafeer.

- Vi dro til parken med de gærne statuene

- Det er noe spesielt med å strippe bort all staffasjen og oppleve at du står bokstavelig talt står ansikt til ansikt med publikum. Det blir en veldig kreativ konfrontasjon, sier Beck.

I begynnelsen av mai annonserte Beck at han hadde et nytt album på trappene. «Moderen Guilt » slippes syvende juli. Denne gangen har han jobbet med produsenten og Gnarls Barkley-medlemmet Danger Mouse.

- Egentlig skulle vi bare spille inn én låt sammen. Det tok bare én dag, så jeg tenkte at «dette går jo veldig bra, nå kan vi spille inn hele plata på to uker!». Etter fire-fem måneder og veldig lite med søvn, var jeg endelig ferdig. Men jeg har vært veldig kresen på denne skiva, jeg har kastet utrolig mange spor, sier Beck, og mener at det var deilig å bruke så kort tid på en plate.

- Alle disse låtene ble spilt inn omtrent på samme tid. Ofte har jeg én låt som er en måned gammel og en annen som er tre år gammel på samme album, denne gangen føles det som en helhet, sier Beck Hansen.

- MORSOMT MED NORGE: Beck Hansen inviterte til pressekonferanse i forkant av kveldens konsert på Hovefestivalen. Foto: SCANPIX
- MORSOMT MED NORGE: Beck Hansen inviterte til pressekonferanse i forkant av kveldens konsert på Hovefestivalen. Foto: SCANPIX Vis mer