DRØMMERE: Kirkens Bymisjon, Kirkelig kulturverksted og Åpen folkekirke drømmer om en kirke med rom for alle, skriver lederne.
DRØMMERE: Kirkens Bymisjon, Kirkelig kulturverksted og Åpen folkekirke drømmer om en kirke med rom for alle, skriver lederne.Vis mer

Vi drømmer om en åpen kirke

Snart er det kirkevalg. Hva slags kirke vil du ha?

Meninger

Vi drømmer om en åpen kirke.

En kirke der det er frihet. Der det er hvile og ro. Der det er kraft og lyst. Der vi er forskjellige, og like mye verdt, alle som en. Der det — mest av alt — er kjærlighet. Bøtter og lass av kjærlighet. Guds kjærlighet, som tenner og nærer vår kjærlighet. En bukett kjente musikere og artister har nettopp gitt ord og toner til den drømmen. I et spontant drømme- og dugnadsprosjekt med plate og konsert under tittelen "Fabler om en Åpen kirke" fletter de sammen under- og overtoner av lengsel og lidenskap, av tvil og tro: 

«Vær her for meg», lyder det. Så kan jeg være «gjest, og glad som aldri før». Så kan jeg «lære hvordan jeg kan ta imot.» Og møte den Gud som har skapt «nyvasket asfalt, parkene, og Paulus kirke». En kirke med «høye rom hvor tiden puster, en værbitt vegg å hvile mot.» Der kan jeg kanskje finne ut «hva din stillhet gir», eller tenne lys for «trygg og ordløs tro».

Vi tror at all kjærlighet har Gud som kilde. Alle mennesker er skapt i Guds bilde med en verdi og verdighet ingen har rett til å krenke. Det må prege kirken. Derfor er det på høy tid at kirken åpner sine dører på vidt gap også for likekjønnede par som kommer for å feire sin kjærlighet.

Der hvor ordene og argumentasjonen hardner til, kan kunsten og musikken på ny bringe nerve inn i kampen, og minne oss om at det alltid er enkeltmennesker det handler om. Der hvor debatten nærmer seg tomgang og hemmer livsmotet, kan tonene og drømmen vekke dem til live.

Vi i Kirkens Bymisjon, Kirkelig kulturverksted og Åpen folkekirke drømmer om en kirke med rom for alle. Høy og lav. Troende og tvilende. Skeiv og streit. En kirke der vi er forskjellige, men der det ikke er forskjell på folk. En kirke som er «like ens for øss alle», som en av sangene formulerer det. Slik Gud er det.

Derfor anbefaler vi å bruke stemmeretten ved kirkevalget, og stemme fram Åpen folkekirkes kandidater. For folkekirkens framtid står på spill. Og drømmen kan bli virkelig, i glimt og i umerkelig nærvær. Men den må også arbeides fram, i samspill, samtale og politiske prosesser.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.