Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vi du låne denne mannen?

Mellom seks og 12 måneder ventetid antyder Deichmanske bibliotek.

ETTERSPURT FORFATTER: Karl Ove Knausgård er en meget etterspurt og attraktiv forfatter. Møtet mellom ham og publikum på Litteraturhuset i kveld - tirsdag 8. demeber - er utsolgt. Dette bildet er fra Stavanger, på Cafe Sting, tidligere i høst.
Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
ETTERSPURT FORFATTER: Karl Ove Knausgård er en meget etterspurt og attraktiv forfatter. Møtet mellom ham og publikum på Litteraturhuset i kveld - tirsdag 8. demeber - er utsolgt. Dette bildet er fra Stavanger, på Cafe Sting, tidligere i høst. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

||| Karl Ove Knausgårds «Min kamp» er så lagt trykket opp i 50 000 eksemplarer — og ventetida på biblioteket nærmer seg et år.

Folk får ikke nok av Karl Ove Knausgård.

10 måneder

Bokserien «Min kamp» på seks bind og til sammen 2700 sider har gjort ham til dem mest omtalte forfatteren i år.

Vil du låne «Min kamp 2» på Deichmanske bibliotek i Oslo, risikerer du å måtte vente i nærmere et år.

Ti måneder er den statistiske ventetida på boka dersom du vil låne den i Oslo.

Kvalifisert gjetning

- Knausgård er en populær forfatter, men om man må vente et halv år eller et år på de meste populære bøkene, er bare kvalifisert gjetning.

- Det er den statistiske beregningen ut fra låneinteressen og antall innkjøpte bøker, sier Berit Undheim ved Deichmanske hovedbibliotek i Oslo.

Til nå er det blitt gitt ut tre «Min kamp»-bind, og Oktober forlag melder om et samlet opplag på 50 000 — så langt.

Knausgård på storskjerm

Karl Ove Knausgård er gjest på Litteraturhuset i Oslo i kveld.

Arrangementet er utsolgt.

For at fleste mulig skal få med seg forfattermøtet, blir det overført på storskjerm til andre rom i bygningen.

Men selv om Knausgård er den mest omtalte, norske forfatteren for tida — er det lang ventetid ved bibliotekene på en rekke andre bøker også.

Nesten 1000 reservasjoner

Øverst på venteliste på Deichmanske bibliotek finner vi årets «Bokhandlerpris»-vinner, Roy Jacobsen med «Vidunderbarn».

Den har hele 945 reservasjoner.

Jo Nesbøs «Panserhjerte» har nesten like mange, 924. På tredjeplass finner vi Kari Fossums «Varsleren» med 562 reservasjoner.

- Vi går ikke ut med eksakt ventetid, men det er klart at på de meste populære bøkene er ventetida på mer enn et halv år, opplyser Undheim.

BOKHANDLERPRISVINNER 2009: Roy Jacobsen og kulturminister Anniken Huitfeldt. Han er den mest etterspurte forfatteren på Deichmanske bibliotek. Nærmere 1000 står på liste. Foto: Anders Grønneberg
BOKHANDLERPRISVINNER 2009: Roy Jacobsen og kulturminister Anniken Huitfeldt. Han er den mest etterspurte forfatteren på Deichmanske bibliotek. Nærmere 1000 står på liste. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media