Vi dumme i Akersgata

SELVHØYTIDELIGHETEN når stadig nye høyder. Musikkjournalister i Akersgata blir ofte beskyldt for å være eplekjekke bedrevitere som er på kollisjonskurs med både de vi skriver om og de vi skriver for. Nå rykker redaktør Frode Øien i tungrock- og ekstremmetal-bladet Scream Magazine ut mot Akersgata på nettstedet Ballade. Og maken til selvgodhet og kanonisering av egen fortreffelighet skal man lete lenge etter. Han hevder at vi verken liker eller kan noe som helst om black metal og band som Dimmu Borgir, Emperor og Satyricon. Vi bare later som.

SCREAM MAGAZINE vil tydeligvis ha denne sjangeren for seg selv. Øien er ikke glad for at black metal appellerer til et større publikum, og at vi formidler det. Han hevder at vi skriver om Satyricon fordi vi er blitt fortalt at det skal være bra. Sludder. Vi er flere som faktisk har hørt på Black Sabbath fra 1970 og alle deres etterkommere fram til i dag. Man skal være forsiktig med å lære faren sin å knulle.

KOPISPERREDE CD-ER er vi lite begeistret for. Å reise med laptop og en bunke cd-er kan vise seg vanskelig. Platebransjen trer en digital kondom over utgivelser for å beskytte seg selv og sine artister mot overgrep. Madrugadas «Grip» er kopibeskyttet, men har faktisk fått støtte fra Kassettavgiftsfondet - som er en kompensasjon for kopiering. Vi har forståelse for at artister og selskaper vil ha kontroll og sine rettmessige penger, men man må finne løsninger som fungerer.

TELLÉ RECORDS la nylig fire cd-er ut på nettet til fri nedlasting som en reaksjon mot EMI-direktør Per Eirik Johansen, som mener at plateselskapene har rett til å forsvare seg mot kopistene. Samtidig får Bertine Zetlitz rasende e-post fra fansen som ikke får spilt «Sweet Injections» på pc/dvd. Thomas Gramstad i Elektronisk Forpost Norge har rykket ut med et åpent brev til Zetlitz på ballade.no, der han redegjør for publikumsfiendtligheten som kopisperren utgjør. Han hevder at en ny overnasjonal lov, EUCD, vil skade artistene og sette åndsverkloven til side. Internett er kommet for å bli. Se etter muligheter, ikke begrensninger.