DET ER FULLBRAGT: Margaret Berger gikk helt til topps - litt overraskende, men helt fortjent. Nå er hun tilbake i manesjen. Foto: Thomas Ramsus Skaug
DET ER FULLBRAGT: Margaret Berger gikk helt til topps - litt overraskende, men helt fortjent. Nå er hun tilbake i manesjen. Foto: Thomas Ramsus SkaugVis mer

Vi elsker deg, Margaret

MGP ble Margaret Bergers revansje. Så bra - så fortjent.

Nesten dobbelt så mange stemmer som nummer to, Adelén, gikk til Margaret Berger til topps. Når alle landets lommer og kontantkort var tømt, kom resultatet.

Overraskende? Ja. Fortjent? Ja. Vi elsker deg, Margaret!

Vi ønsker deg velkommen tilbake i rampelyset. Det er mange år siden «Idol», og undertegnede vendte tommelen ned for ditt comebackforsøk på Bylarm for to år siden.

Nå er du tilbake - og det med årets beste MGP-låt og mest overbevisende framføring. Hun har erfaring og stemmeprakt - og en stilsikkerhet ingen andre matcher.

Vi trodde vel egentlig ikke på henne som vinner, fordi hun var så naken på scenen.

Alene kledd i en hvit dress - ingen dansere, ingen scenografi som ga henne ekstra framdrift - bortsett fra låtas styrke og hennes vokalsikkerhet.

«Feed You My Love» og framførelsen minner om enkelheten som gjorde Loreen til europeisk Eurovision-vinner i fjor.

Låtskriverne Karin Park, Robin Lynch og Niklas Olovson står laget denne kjølige, fengende elektropoplåta for Margaret, som tolket og ga den liv som vi har tro på at vil bemerke seg i Eurosong-finalen i mai.

Det ble en spennende poengpresentasjon, og det er bare å gratulere NRK med en flott distanse.

Det mest pirrende med MGP, både nasjonalt og europeisk, er poenggivningen. Vi fikk en meget nervepirrende runde. Fire av kveldens finalister gikk videre til gullfinalen. Vi skulle gjerne sett Datarock blant disse.

Adelén er uimotståelig søt - en blomst full av ungdommelig ynde. Men som artist er hun et lerret som mangler farge, strek og konturskarphet.

Hun sang bedre enn forrige uke, var mer treffsikker og trygg - men fremdeles bommer hun på toner. Men hovedinnvendingen min er at hun er for veik. Vokalen mangler trøkk. Adelen er ung, og det er lett å forklare og unnskylde - men i en finale må man levere.

Sirkus Eliassen var MGPs beste pauseinnslag med en plagsom og nesten irriterende heftig låt.

Gutta er bestemors, svigermors og ungjenters drøm - i tillegg til eurohomsenes, da. Men det holdt ikke. Det gjorde heller ikke Alexanders Rybaks jente Annsofi. Norge er en nasjon som lett ville gitt henne og den likendes låta finalebillett.

Bra det gikk som det gjorde, for Margaret - det er dama vår.