- Vi elsker kongen vår

Derfor får kong Harald eget julehefte.

JULEKONGER: - De kongelige er kul gjeng, men de lever jo i en litt rar verden, sier tegneserieskaperne Odd-Magnus Williamson (t.v.) og Sindre Goksøyr, som nå kommer med et julehefte om kong Harald - slik de ser for seg den gamle mannen, Harald Rex, de begge er svært glade i. - Han er jo nesten som en julenissse for voksne, sier Williamson.
Foto: Anders Grønneberg
JULEKONGER: - De kongelige er kul gjeng, men de lever jo i en litt rar verden, sier tegneserieskaperne Odd-Magnus Williamson (t.v.) og Sindre Goksøyr, som nå kommer med et julehefte om kong Harald - slik de ser for seg den gamle mannen, Harald Rex, de begge er svært glade i. - Han er jo nesten som en julenissse for voksne, sier Williamson. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tegneserieskaperne Odd-Magnus Williamson og Sindre Goksøyr er oppriktig glad i kongen vår.

Ingen jul uten seriehefter, men heller ingen jul uten kong Haralds tale - og juleheftet «Julekongen din», som er Williamsons og Goksøyrs julebudskap, en beretning om kongens forhold til jula.

Dagbladet anmelder alle årets nyeskrevne julehefter:

Vi «Julekongen din» terningkast 6 - og her han du lese hva Dagbladet mener om alle heftene.

Ekte rojalister

Kongehuset er kommet for å bli, sannsynligvis i mange år til, selv om folket har et delt i synet styreformen. En annen ting som også er kommet for å bli, er tegneserien Kongen din av bl.a. Odd-Magnus Williamson og Sindre Goksøyr.

- Vi er rojalister på vår hals, sier Odd-Magnus Williamson, som fikk ideen for rundt fem år siden.

- Da vi lanserte «Kongen din», var det enkelte som reagerte negativt og mente det var en majestetsfornærmelse. Forfatter Erik Fosnes Hansen var blant dem som ikke likte det. Men det er gjort med oppriktig kjærlighet og respekt for kongen og kongehuset vårt, sier Williamson, som er tekstforfatter til serien sammen med Kristoffer Kjølberg, Bjarte Arneson og Sindre Goksøyr..

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer