Vi er alle frankofile

Det blir nok et år med Frank Ocean på topp av årsbestelistene.

Foto: Karl Walter/AP/NTB Scanpix
Foto: Karl Walter/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Ute av skapet samtidig som ny plate er ute — det kløktige PR-arbeidet i forbindelse med det plutselig framskutte slippet av Frank Oceans «Channel Orange» har potensielt overskyggende effekt på selve verket her, men man får ta det gode med det onde: kanskje et par velplasserte «he» i stedet for «she» i tekstene på dette etterlengtede albumet får folk til å lytte enda nøyere etter.

Majestetisk tyngdepunkt Christopher Breaux, som er hans fødenavn, ble i fjor hyllet for sitt mikstapealbum «Nostalgia, Ultra», kåret til årets plate her i Dagbladet og mange andre steder. Det framviste en stilforståelse og en sjangeroverskridende musikalitet som på «Channel Orange» artikuleres med tidvis oppsiktsvekkende følsomhet.

Aller mest i «Pyramids», det nesten ti minutter lange eposet som troner majestetisk midtveis i albumet, kvernende digital funk og psykedelisk synthpop som slynger seg uforutsigbart og drømmeaktig fram og tilbake.

«Lost» er minimalistisk vestkystpop med tørt komp, albumets Stevie Nicks-øyeblikk.

De skaptømmende, hjerteknusende, likevel påfallende oppløftende balladene «Thinkin Bout You», «Bad Religion» og «Forrest Gump» er svøpt i strykere og tuftet på klassisistisk soulforståelse og moderne r&b-håndverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer