- Vi er alle selvmedlidende, tynnhudede, hyperallergiske, kjønnsnøytrale små persilleblader

Anne-Kat. med ny tordentale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mange år var Anne-Kat. Hærland (40) ett av NRKs viktigste humorkort.

Etter suksess med programmer som «Bla, bla, bla» og «Nytt på nytt», ble det i vår kjent at hun forlater statskanalen til fordel for mer kommersielle TVNorge der hun får sitt eget talkshow.

Sterk satire - Det er et satireprogram, uten at det er en konkurranse. Ingen ryker ut av programmet mitt, sier Hærland til Dagbladet under TVNorges vårlansering torsdag.

«Akutt intellektuell nødhjelp til nordmenn». Slik omtaler TVNorge programmet. Hærland er tilsynelatende ikke uenig: Hun mener hun tar ansvar og sier ifra, når så mange nordmenn holder kjeft. Men:

<strong>FALT IKKE I GOD JORD:</strong> Oslo-ordfører poserte med pistol under premieren på James Bond-filmen «Skyfall» i forrige uke. Foto: Stella Pictures
FALT IKKE I GOD JORD: Oslo-ordfører poserte med pistol under premieren på James Bond-filmen «Skyfall» i forrige uke. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Det har blitt veldig, veldig vanskelig å si ifra. Det har blitt veldig vanskelig å hjelpe, for nå i 2012 har vi blitt en gjeng med selvmedlidende, tynnhudede, hyperallergiske, kjønnsnøytrale små persilleblader, sier Hærland.

De norske politikerne har blitt klovner, mener den rappkjefta komikeren.

- Vi har en statsminister som sitter på Twitter og skriver om hva han skal ha til middag. Vi har en statsministerkandidat som møter opp hos Asbjørn Brekke - en tullefigur. Vi har en ordfører i Oslo som poserer på den røde løperen på James Bond-premieren med pistol. Det går faen ikke an.

Februar-premiere Hærlands TVNorge-program blir produsert av Monkberry, produksjonsselskapet som tilhører Fredrik Skavlan.

<strong>- KLOVN:</strong> Tilsynelatende provoserte det Anne-Kat. Hærland at Erna Solberg stilte opp som gjest i «Asbjørn Brekke-show». Foto: TVNorge
- KLOVN: Tilsynelatende provoserte det Anne-Kat. Hærland at Erna Solberg stilte opp som gjest i «Asbjørn Brekke-show». Foto: TVNorge Vis mer

Talkshowet, foreløpig tittelløst, har planlagt premiere i februar og skal sendes én gang i uka.

Dersom du har sett forestillingen «Jakten på ærligheten», som Hærland i disse dager er aktuell med, har du allerede fått servert en smakebit. Hun har blitt voksen, Hærland, og slenger ikke bare dritt til Kjendis-Norge.

Denne gang får hele det norske, selvtilfredse samfunnet gjennomgå.

<strong>GULLKORT:</strong> Anne-Kat. Hærland har signert treårskontrakt med TVNorge, og er premiereklar med eget talkshow i februar. Foto: TVNorge
GULLKORT: Anne-Kat. Hærland har signert treårskontrakt med TVNorge, og er premiereklar med eget talkshow i februar. Foto: TVNorge Vis mer

Som Hærland selv presiserer, er hun ikke redd for å sparke nedover. Både oppover, nedover og bortover, flirer hun.

I «Jakten på ærligheten» får blant annet Fredrik Skavlan, Bjørn Eidsvåg og Aksel Hennie et spark i siden, og showet har allerede resultert i store overskrifter.

Skal vi tro humordronninga selv, er dette bare forspillet til TV-programmet.

TVNorge, våren 2013:

• «Anne Kat.»: Uke-aktuelt show fra Riksscenen.

«Typisk deg»: Petter Schjerven ser på om alle mennesker er ulike eller ikke.

«4-stjerners middag»: Sesong fem av mat-programmet hvor kjendiser inviterer.

 «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»: For fjerde gang er det kjendiser som skal tas seg over fjell og fjord. Med: Elin Sogn, Gaute Ormåsen, Heidi Marie Vestrheim, Christian Ingebrigtsen, Anette Bøe, Kristine Duvholt Havnås, Andrine Flemmen, Iver Horrem, Stine Brun Kjeldaas, Johan Remen Evensen og Christer Basma. 

• «Kongsvik videregående»: Lene Kongsvik Johansen fortsetter med sitt program.

• «Helt perfekt»: Tredje sesong av programmet.

• «En ny start»: Kari Jaquesson skal slanke et knippe deltakere.

• «Tangeruddampen»: Kaptein Jarle Andhøy tar med beboerne i Tangerudbakken borettslag på seilas.

• «Hvem kan slå Aamodt og Kjus»: Tredje sesong av eks-alpinistenes gameshow.

• «Min mann kan»: Ifølge undersøkelser er norske menn de mest ettertraktede i verden. I dette nye programmet testes det om mannfolk i norske kjendispar fortjener denne plassen. Programledere er Helén Vikstvedt og Thomas «Finger'n» Gullestad.

• «Hannibal»: Amerikansk thriller-serier.

FEM


• «Trinny og Susannah»: Andre sesong med de britiske stylistene.

• «Stylistene»: Moteprogram med Charlotte Thorstvedt.

• «Herlige hjem»: Andre sesong av interiørprogram.

• «Unge mødre»: Tiende sesong

• «Folk som slåss»: Kristopher Schaus nye program om kampsport.

• «Insider»: Sesong to av programmet som går på innsiden av lukkede miljøer.

• «Nattpatruljen»: Nytt program om hva som skjer i byen når de fleste sover.

• Hockey-VM 2013

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer