KOMMENTARER

Boligmarkedet og boligboble

Vi er alle spekulanter i det norske boligmarkedet

Meklerne har gravd sin egen grav.

SKATT: Det vil være uklokt å innføre særskilte skatter på sekundærbolig. Problemene i boligmarkedet skydes manglende beskatning av primærbolig, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKATT: Det vil være uklokt å innføre særskilte skatter på sekundærbolig. Problemene i boligmarkedet skydes manglende beskatning av primærbolig, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har kjøpt bolig! 700 000 kr over takst, men det er slik markedet er om dagen, sier de: glovarmt. Konkurransen er urettferdig. En konkurrerer nemlig ikke bare med sine likemenn- og kvinner. Spekulanter og foreldregenerasjonen kaster seg inn i kampen om de mest lukrative prospektene. Man må jo hjelpe barna sine å få foten innafor, må vite.

Det som overrasket meg mest da jeg igjen skulle bevege meg ut på boligmarkedet var hvor forferdelig dyrt boliger i hovedstaden er blitt. Jeg og en kamerat kjøpte bolig på Fredensborg i 2013 for 3,2 millioner. Nå går den for nærmere fem.

Enda mer sjokkerende var misforholdet mellom prisantydningen og salgsverdien. Det er ikke uvanlig at boliger selges for én million mer enn prisen du finner på Finn.no.

I offentligheten er meklerne klare på at de ikke opererer med lokkepriser for å få flere kjøpere på visning. Meklerne jeg snakket med var imidlertid krystallklare på at de har gravd sin egen grav. Siden alle nå går på visning med visshet om at boligene går hundretusenvis av kroner over takst, forhindrer det meklerne fra å legge boligen ut til den verdien de tror den vil gå til. Hadde min mekler forsøkt seg på en «realistisk» pris, ville jeg bedt han ryke og reise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer