– Vi er begge romantikere

Trond Espen Seim kjenner seg igjen i Varg Veums romantiske lengsler. Og forfatter Gunnar Staalesen ser på detektiven som en moderne ridder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Innerst inne er jeg en kjemperomantiker, og det er Varg Veum også, sier skuespiller Trond Espen Seim. Han spiller tittelrollen når «Varg Veum – Bitre blomster» har kinopremiere på fredag.

Men når Dagbladet møter Seim og Veum-forfatter Gunnar Staalesen, sitter de over hver sin øl på okerfargede Wesselstuen i Bergen og reflekterer over Veum-skikkelsen.

Seim kjenner seg igjen:

– Det gir en gjenklang i meg når jeg ser på denne ensomme mannen. For noen år siden romantiserte jeg selv det å være alene. Det må man jo, for å holde hodet over vannet. Men det er jo noe annet du vil.

Uten akevitten

Livet til Varg Veum er tommere i filmene enn i Staalesens bøker, mener Seim.

– I filmene har han ingen sønn, så han er enda mer alene. Selv ville jeg at vi ikke skulle se to kaffekopper som var like de gangene vi er hjemme hos Varg. Han har ingen grunner til å ha et servise.

I bøkene fyller Veum tomheten med alkohol, men i filmene er dette skrevet ut av handlingen. Det er ikke Seim begeistret for.

– Jeg liker at karakteren tar seg en pjall før de kjører bil. Det sier at han har en kamp med seg selv, og en kamp er godt å spille på. Jeg liker det fordi det sier noe om hvem de er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer