Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Vi er blaserte!»

- Vi er blitt ganske blaserte med årene og vi er ikke så sultne lenger, sier Per Gessle (39) i Roxette til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roxette innrømmer at det ikke er like show å være popstjerne lenger. De har solgt over 40 millioner plater over den ganske verden.

Nylig kom de ut med plata «Have a Nice Day», som allerede er solgt til gull her til lands.

- Jeg har ikke samme tenning som før. Har ikke samme kicket. Det savner jeg iblant, sier en usedvanlig åpen Per Gessle til Dagbladet.

- Bortskjemte

- Roxette er trygt og stabilt. Vi har tross alt en lang historie. Vi er veldig bortskjemte, fortsetter han.

- Men det er å stå foran tusenvis av mennesker som gir meg et kick - og det tror jeg fortsatt jeg får, sier Marie Fredriksson (40).

- Når får vi se dere få kick i Norge igjen, da?

- Det er uklart - og akkurat nå er det usikkert om det også blir noen konsert i Norge, sier Fredriksson - og begrunner det med familiesituasjonen.

I den over fem år lange friperioden fra Roxette har Fredriksson blitt mor til Josefine (6) og Oscar (2), mens Gessle er blitt far til Gabriel (19 måneder).

- Vi har blitt voksne - og vil selvsagt ta oss av familiene våre, sier Fredriksson, som synes det er «jättekult» å være mor.

- Ungene vokser så fort. Derfor er det viktig å være til stede.

- Blandet kvalitet

- Men jeg synes det er fint å være tilbake igjen. Iblant har jeg savnet Roxette, men vi måtte ha en pause etter «Crash! Boom! Bang!»-turneen, fortsetter Fredriksson.

- Vi var bare veldig slitne og lei da, sier Gessle, som ikke vet om de greier å bli like populære som de var på slutten av 80-tallet og til 1994, da bandet tok pause.

- Men det tenker vi ikke på. Akkurat nå er vi bare glade for at plata er godt mottatt blant publikum.

De har fått blandet kritikk også på sin nye plate, men Gessle synes det er viktigst og morsomst at fansen ser ut å like Roxette med mindre gitar og mer dance.

- Vi har likevel holdt på vår identitet, sier Gessle, som synes «Have a Nice Day» er den beste plata fra Roxette. Av de gamle platene er det bare halvparten av låtene som holder mål, mener en selvkritisk Gessle.

DROPPER NORGE? Det er usikkert om Roxette kommer til Norge på sin forestående turné.