Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vi er blitt lurt!

Jo mer jeg tenker på det, jo mer føler jeg meg lurt.

LIKER ELLER LIKER IKKE: Hvem fikk mest penger og likes, innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (bildet), Kristoffer Joner eller NOAS? Foto: Foto: Bjørn Langsem
 / Dagbladet<div><div><br></div></div>
LIKER ELLER LIKER IKKE: Hvem fikk mest penger og likes, innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (bildet), Kristoffer Joner eller NOAS? Foto: Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå som det har gått et par uker siden striden mellom Sylvi Listhaug og Kristoffer Joner er det på tide å føre regnskap. Jo mer jeg tenker på det, jo mer føler jeg meg lurt. La meg forklare:

14. november postet Sylvi Listhaug en FB-oppdatering der hun uttrykte glede over at New York Times skildret norske tvangsreturer. Saken fikk 9195 likes og 827 delinger. Jeg var en av dem som trykket like.

Men ikke alle var like glade. Samboeren min, for eksempel, synes posten var spekulativ og skadefro. Hun uffet seg litt, men visste ikke helt hva hun skulle gjøre. 21. november kom anledningen hun hadde ventet på. Da postet nemlig Kristoffer Joner et motsvar som dirret av harme. Han fikk hele 94928 likes på posten som ble delt 50477 ganger. I tillegg ba han folk om å støtte NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere) med penger i Sylvi Listhaugs navn. Min samboer var raus og hadde likes, delinger og et par hundrelapper i spanderbuksene.

Nå følte jeg at jeg hadde kommet litt på defensiven. Men heldigvis visste integreringsministeren råd. Samme dag postet hun nemlig en ny oppdatering der hun blant annet kalte samboeren min for et hylekor.

Her er Sylvi Listhaug og jeg helt på linje. Jeg var selvfølgelig tidlig ute med både like og deling. I tillegg skrev jeg også «Stå på, Sylvi! Du gjør en kjempejobb» som en av de første i kommentarfeltet.

Posten høstet 12850 likes og ble delt 4445 ganger. Ikke like imponerende som Joners post, selvfølgelig, men nå hadde det seg sånn at Frp’s egen Facebook-side postet en oppdatering dagen etter der de ba om penger til å styrke arbeidet for en streng innvandringspolitikk. Endelig fikk jeg også muligheten til å bidra. Jeg satte derfor inn 400 kroner til Frp, og liket og delte posten. Den har nå 2643 likes og er delt 242 ganger.

Da samboeren min hørte om dette ble hun opprørt. Hun hadde nemlig satt inn 300 kroner til NOAS, og hvis balansen sto seg slik ville vår familieøkonomi i sum gitt mer til en streng innvandringspolitikk enn til rettssikkerhet for asylsøkere. Hun satte derfor inn ytterligere 200 kroner til NOAS.

Jeg sa «ok, du vinner» og ga henne et kyss på kinnet, men uten at hun visste det overførte jeg 200 kroner til Frp seinere den kvelden.

Det roet seg litt hjemme hos oss i et par dager, men saken blusset opp igjen 25. november da Nettavisen holdt en avstemning der leserne skulle beskrive Sylvi Listhaug.

Jeg bidro med hjertetrykk, og da samboeren trykket sint fjes logget jeg meg inn som broren min og gjorde mitt til at hjertene vant 5536–1360.

Med andre ord fikk jeg et par seire ut av dette, hvis ikke samboeren min da har gjort noe jeg ikke vet om. Men familieregnskapet har gått på en smell.

Og storfamilien er også omtrent break-even. De fleste gutta, pluss tante Randi, har støttet Listhaug med likes og Frp med penger, mens damene (og svogeren min Roar, som er lærer) har støttet Joner og NOAS. Hadde vi koordinert oss, ville vi hatt samme samlede effekt på innvandringspolitikken om vi hadde gitt 100 kroner til Frp.

Vi føler oss lurt!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!