TRE VINNERE: Under kveldens utdeling av Netthodene-prisene, Ola Strømman fikk hederlig omtale for Dagbladets «Null CTRL»-prosjekt, utviklingssjef Inge Thorud fikk pris for «Årets netthode», og nettsjef Eugene Brandal Laran fikk hederlig omtale for Dagbladets «To Russia With Love»-kampanje. Foto: Hilde Schjerve / Dagbladet
TRE VINNERE: Under kveldens utdeling av Netthodene-prisene, Ola Strømman fikk hederlig omtale for Dagbladets «Null CTRL»-prosjekt, utviklingssjef Inge Thorud fikk pris for «Årets netthode», og nettsjef Eugene Brandal Laran fikk hederlig omtale for Dagbladets «To Russia With Love»-kampanje. Foto: Hilde Schjerve / DagbladetVis mer

- Vi er en bra gjeng i Dagbladet som prøver å gjøre gode ting

Prisdryss over Dagbladet.

(Dagbladet): Under Nona14-konferansen i kveld, ble én pris og to ganger hederlig omtale gitt Dagbladet.

Utviklingssjef Inge Thorud fikk den gjeve prisen «Årets netthode».

- Velfortjent - Det er en hyggelig anerkjennelse. Det som betyr mest, er at det blir lagt merke til at vi er en bra gjeng i Dagbladet som prøver å gjøre gode ting på nett. Vi er en stor gjeng som bør være fornøyde med denne prisen, jeg er bare en del av den gjengen som prøver gjøre noe bra, sier et ydmykt netthode.

Som utvikler, har Thorud blant annet jobbet med å bygge opp se.no og kjendis.no. Etter at han ble utviklingssjef i 2012, har han vært en viktig del av den digitale veksten Dagbladet opplever i dag.

- Inge gjør en formidabel jobb som utviklingssjef, og prisen kan ikke være mer velfortjent, sier digitalredaktør Hildegunn Soldal.

- Han inspirerer folk rundt seg, både oppover og nedover i systemet. Han er en sterk formidler som klarer å gjøre kompliserte og tekniske utfordringer forståelige for de fleste. Samtidig er han lyttende, omsorgsfull, kreativ, rasende dyktig og kunnskapsrik, i tillegg til at han lager rom rundt seg for folk til å utvikle seg. Det blir det gode resultater av også.

2 x hederlig omtale Dagbladet ble også gitt hederlig omtale i kategorien «Årets nettsak» for «To Russia With Love»-prosjektet i forbindelse med OL i Sotsji og Russlands homolovgivning.

Det var Bergens Tidende som vant Netthodeprisen i kategorien, for den prisbelønnede Historien om Janne.

I samme kategori fikk også prosjektet «Null CTRL», der Dagbladet gjennom en lang artikkelserie har avdekket hvor dårlig sikret norske datasystemer er, hederlig omtale.

«Null CTRL»-gjengen, som består av journalistene Linn Kongsli Hillestad og Espen Sandli i tillegg til Strømman, har fått flere gjeve priser for prosjektet.

I mars fikk de European Press Prize, som ble opprettet i 2012 som et europeisk svar til den prestisjefylte amerikanske Pulitzer-prisen, før de i april ble gitt årets SKUP-pris.

- Det er alltid morsomt å bli satt pris på. Dette viser at det kanskje er et håp om at folk kan lære noe, og at vi har bevisstgjort noen. Kommer det reguleringer ut av dette, er det kanskje på sin plass, sier utvikler Ola Strømman.

I «Årets nettsak»-kategorien for redaksjoner bestående av mindre enn 50 medarbeidere, vant P3 hovedprisen for digitalsatsingen P3 Dokumentar, mens Sunnmørsposten og TV 2 fikk hederlig omtale.