- Vi er et liveband i verdensklasse

Seltzer om Turbo-kritikk.

«Et relativt middelmådig rockeband, med en direkte dårlig vokalist», skrev skribent Vebjørn Verlo i debattinnlegget «Turbotøv» i gårsdagens Dagblad. Han mener Turboneger er oppskrytt, og at de ikke kan kreve å bli tatt på alvor.

Bassist og låtskriver i bandet, Thomas Seltzer, kjenner seg ikke igjen i kritikken.

– Nå er vi ikke så altfor opptatte av å bli tatt på alvor. Men, vi er premissleverandører innen vår sjanger, sier Seltzer.

– Skal vi begynne å snakke om vokalferdighetene til Bob Dylan? Hank von Helvete er og blir en av rockens store frontfigurer.

Rumperaketter

Sminke, fyrverkerioppskyting fra kroppsåpninger, matrosluer og leppestift er noe av det Vebjørn Verlo reagerer på.

– Turboneger er mye innpakning og lite musikalitet, sier han til Dagbladet.

Men Seltzer er uenig i at de overdriver effektbruken.

 Bassist og låtskriver i Turboneger, Thomas Seltzer (nummer to fra venstre) fnyser av kritikken fra Vebjørn Verlo. Her med gullplate på Universals hagefest, sammen med (f.v.) Knut Schreiner, Hans-Erik Dyvik Husby og Rune Grønn. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
Bassist og låtskriver i Turboneger, Thomas Seltzer (nummer to fra venstre) fnyser av kritikken fra Vebjørn Verlo. Her med gullplate på Universals hagefest, sammen med (f.v.) Knut Schreiner, Hans-Erik Dyvik Husby og Rune Grønn. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

– Da vi spilte med Alice Cooper, rådet han oss til å bruke mer enn 30 dollar på det visuelle. To minutter med litt sminke og svett denim er ikke mye innpakning.

Drittsalg

Thomas Seltzer tror kritikken kommer av misunnelse.

– Vebjørn Verlo har selv slitt forgjeves som artist – med eyeliner og skjerf – og lever nå av å lage reklame for McDonalds. Snakk om å selge dritt i innpakning, sier Seltzer.

– Det stemmer at jeg har jobbet med reklame, men aldri for McDonalds, sier Verlo.

– Fortsatt mener jeg at de ikke fortjener anerkjennelse utover at de er flinke til å markedsføre seg.

Horribelt

Musikkprodusent i NRK P3, Mats Borch Bugge, liker ikke Verlos påstand om at Turboneger er middelmådige.

– Det er horribelt å se på Turboneger som et dårlig musikalsk produkt. Bare hør på «Apocalypse Dudes» – en av de bedre norske plateutgivelsene noensinne.

– Turboneger er et vrient band å forstå seg på, sier sjefredaktør i Natt og Dag, Audun Vinger til Dagbladet.

Han stiller seg uforstående til kritikken mot bandet.

– De har både sirkus og seriøs rock-punk; de er et pose-og-sekk-band – men får det jo til. Jeg tror ikke akkurat de setter seg ned og griner for at de ikke blir tatt på alvor, slik som Verlo skriver.