Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi er gode venner til tross for hva dere måtte tro

Ari og Anne-Kat. blir arbeidskolleger.

GULLKORTET: I årevis var hun ett av NRKs sterkeste kort. Nå er humordronninga Anne-Kat. Hærland snart aktuell med eget satireprogram på TVNorge. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GULLKORTET: I årevis var hun ett av NRKs sterkeste kort. Nå er humordronninga Anne-Kat. Hærland snart aktuell med eget satireprogram på TVNorge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden august har Anne-Kat. Hærland (40) latt syrlighetene fosse ut gjennom munnen fra scenekanten med forestillingen «Jakten på ærligheten». Hun har langt mer irritasjon på lager. Heldigvis får hun sitt eget program på TVNorge der hun kan lette på trykket.

- Det er et satireprogram, uten at det er en konkurranse. Ingen ryker ut av programmet mitt, sier Hærland til Dagbladet.

- Gode venner Dagbladet møter henne på sin nye arbeidsplass, i TVNorges lokaler i Nydalen. I vår signerte den tidligere NRK-profilen en treårskontrakt, og sammen med Fredrik Skavlans produksjonsselskap Monkberry skal hun i vår levere et ferskt talkshow til TVNorge.

Dermed deler hun arbeidsplass med én av de norske kjendisene hun gjentatte ganger har harselert med både fra scene og tv, Ari Behn. Sammen med sin svirebror, fotograf Per Heimly, er Behn til høsten aktuell med en ny runde av «Ari & Per» på samme kanal som sender Hærlands satireprogram.

- Vi er gode venner til tross for hva dere måtte tro. Alle tar de spøkene jeg har hatt om ham så alvorlig. Og det er det som er problemet. Alt blir tatt på alvor. Vi har snakket om at vi blir kolleger, og synes det er koselig. Så får vi se om han får komme på julebordet, flirer Hærland, med en klar hentydning til Behns mye omtalte fravær fra offentlige arrangementer de siste fire månedene.

- Mor Teresa Premieren blir mest sannsynlig i februar. I «Jakten på ærligheten» sparer ikke Hærland på kruttet - spydige kommentarer, som at underlivet hennes likner på Bjørn Eidsvåg eller at Fredrik Skavlan egentlig er nazist, sparer hun ikke på.

Ifølge komikeren selv er den nevnte forestillingen bare forspillet til TV-programmet.

- Men jeg er ikke slem. Jeg mener iallfall ikke det. Det er dere som ikke tåler noen ting, og føler dere krenket av alt. Jeg ser på meg selv som en slags Mor Teresa, sier Hærland i det Lasse Kjus går forbi.

- Kjus himlet med øynene nå, så du det? Det er bare fordi han ikke vet hvem Mor Teresa er. Sportsfolk vet ikke sånt, sier Hærland syrlig.

Slik ser Hærland det: Norges politikere er klovner. Vi er på feil vei. Og noen må si ifra. Hun har ingenting i mot å ta det steget til talerstolen, så lenge hun kan kamuflere seg med «skarp satire»-sjangeren.

- Vi har en Høyre-politiker som er gjest hos Asbjørn Brekke, en tullekarakter. Hun kunne like gjerne ha vært gjest hos Titten tei. Og Stoltenberg stenge ned den Twitter-kontoen sin. Han tvitrer om hva han spiser til middag.

KOLLEGER: Blant Hærlands TVNorge-kolleger er Ari Behn. Han er å se på skjermen høsten 2013 i programmet «Ari og Per», sammen med Per Heimly. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
KOLLEGER: Blant Hærlands TVNorge-kolleger er Ari Behn. Han er å se på skjermen høsten 2013 i programmet «Ari og Per», sammen med Per Heimly. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!