Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi er HBO, vi trenger ingen prøveperiode

HBO-sjef fnyser av norsk kritikk.

POPULÆR SERIE: Når HBO Nordic blir lansert i Norge, vil man blant annet kunne se ferske episoder av Game of Thrones innen 24 timer etter at de er vist i USA. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR SERIE: Når HBO Nordic blir lansert i Norge, vil man blant annet kunne se ferske episoder av Game of Thrones innen 24 timer etter at de er vist i USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sinte, norske fans har i kommentarfeltet til streamingtjenesten HBO Nordics Facebook-side blant annet oppfordret til boikott av tv-giganten. Bakgrunnen er at HBO Nordic vil innføre et års bindingstid når de lanserer tjenesten sin i november.

HBO-sjefen Hervé Payan bryr seg imidlertid ikke nevneverdig om klagestormen.

- Vi er HBO, du vet hva du får. Dette er ikke en blind forpliktelse. Vi har holdt på i evigheter, og alle vet hvilke programmer vi har og hva vi vil tilby. Vi har også forpliktet oss til å slippe nye serier, som selvfølgelig også vil bli sluppet på det nordiske markedet, sier han til nettstedet Hardware.no.

Det har ikke lyktes Dagbladet i å få fatt i Payan i dag. Selskapet har heller ingen norsk talsperson.

- Unikt produkt HBO-sjefen hevder at målgruppen deres, unge kvinner og menn, ikke bryr seg om det er bindingstid eller ikke.

- Vi lever et unikt produkt og egne serier, noe ingen av konkurrentene våre gjør. Vi jobber hele tiden opp mot våre fans, og vil gi dem det de vil ha. Det er også noe av årsaken til hvorfor vi ikke har lansert HBO Nordic ennå, da vi vil passe på å ha enda mer materiale tilgjengelig til lanseringen.

Da streamingtjenesten ble lansert med brask og bram tidligere i høst, lovet Payan at tjenesten skulle være ute på markedet i midten av oktober med en pris som ikke skulle overstige 10 euro (73 kroner) i måneden.

Ingen av disse lovnadene ble innfridd. Prisen ble fastsatt til 79 kroner og selve tjenesten ble sist uke utsatt på ubestemt tid - noe som gjorde at den tallrike og forventningsfulle fansen allerede da begynte å murre i kommentarfeltet til HBO Nordics Facebook-side.

Denne uka har altså kritikken eskalert ytterligere.

Utsatt Etter det Dagbladet erfarer skyldes utsettelsen blant annet at det har vært mer tidkrevende enn antatt å lage apper til bruk i smart-tver og annet utstyr. I motsetning til Netflix har HBO Nordic ingen ferdiglaget, internasjonal plattform å falle tilbake på. HBO Nordic har nemlig ikke noe med tjenesten HBO Go i USA å gjøre.

For 79 kroner i måneden vil nye episoder være strømbare i Norge innen 24 timer etter at de er vist på tv i USA. HBO Nordic annonserer på Facebook-siden sin at innholdet vil være tilgjengelig i 1080i-oppløsning og med 5.1 surround-lyd.

SJEFEN: Hervé Payan.
SJEFEN: Hervé Payan. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!