«Vi er her for å kjede oss til døde»

På jakt etter fotspor og andre ting fra den franske maleren Gauguin på Marquesasøyene. Det ble ganske heseblesende for reiseforfatter, Geoff Dyer, som vi bringer et utdrag av her.

THE SIESTA: Maleren Paul Gauguin ble besatt av Tahiti. Den britiske forfatteren, Geoff Dyer, dro ned for å sjekke tilstanden på de mange øyene godt over 100 år seinere. Foto: NTB Scanpix.
THE SIESTA: Maleren Paul Gauguin ble besatt av Tahiti. Den britiske forfatteren, Geoff Dyer, dro ned for å sjekke tilstanden på de mange øyene godt over 100 år seinere. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gauguins beslutning om å dra til Marquesasoyene er helt i tråd med øylivets psykopatologi. «Polynesia» kan oversettes med «mange øyer», der man skulle ønske at man befant seg på alle andre enn akkurat den man befinner seg på.

På veien til Hiva Oa hadde vi fløyet over en rekke paradisiske øyer og atoller. I løpet av tiden jeg hadde vært her, var jeg blitt oppmerksom på stadig flere øyer som hørtes mer idylliske ut – med finere strender og omgitt av enda turkisere hav – enn alle de andre.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer