THE SIESTA: Maleren Paul Gauguin ble besatt av Tahiti. Den britiske forfatteren, Geoff Dyer, dro ned for å sjekke tilstanden på de mange øyene godt over 100 år seinere. Foto: NTB Scanpix.
THE SIESTA: Maleren Paul Gauguin ble besatt av Tahiti. Den britiske forfatteren, Geoff Dyer, dro ned for å sjekke tilstanden på de mange øyene godt over 100 år seinere. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

«Vi er her for å kjede oss til døde»

På jakt etter fotspor og andre ting fra den franske maleren Gauguin på Marquesasøyene. Det ble ganske heseblesende for reiseforfatter, Geoff Dyer, som vi bringer et utdrag av her.

Gauguins beslutning om å dra til Marquesasoyene er helt i tråd med øylivets psykopatologi. «Polynesia» kan oversettes med «mange øyer», der man skulle ønske at man befant seg på alle andre enn akkurat den man befinner seg på.

På veien til Hiva Oa hadde vi fløyet over en rekke paradisiske øyer og atoller. I løpet av tiden jeg hadde vært her, var jeg blitt oppmerksom på stadig flere øyer som hørtes mer idylliske ut – med finere strender og omgitt av enda turkisere hav – enn alle de andre.

Mens jeg studerte reiseguidene og brosjyrene, begynte jeg å utvikle en dyp bitterhet overfor Gauguin fordi han hadde dratt til Hiva Oa og ikke til Bora-Bora eller Raiatea. Jeg ringte turistkontoret på Tahiti (som hadde dekket en del av reisen min) og påpekte at Gauguin faktisk hadde tilbrakt litt tid på Bora-Bora, men den tålmodige damen jeg snakket med, syntes ikke det rettferdiggjorde noen endring av min reiserute.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

3 MÅNEDER

HELGETILBUD*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 0 kr for 3 måneder. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/3måneder) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr for uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr for måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/3måneder).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.