- Vi er her for å legge ned festivalen

Hardt på Quart med Black Debbath.

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Quartfestivalen er igang, og Kristiansand er i ferd med å fylles av festivaldeltakere.

Black Debbath åpnet festivalen med en trist melding:

- Vi er her for å legge ned Quartfestivalen, fortalte de fra scenen. Det er Duplex som åpner hver dag på Quarten, noe som betyr konserter med Black Debbath, Bare Egil Band, Reidar Roses Orkester, Hurra Torpedo og Stjerten.

Om Quartfestivalen ikke skal legges ned, har de i hvert fall to ekstra utfordringer i år: Hovefestivalen i forrige uke, og den pågående festivalen i Roskilde:

- Vi forventer ikke at det blir utsolgt i år. Det er på grunn av Roskildefestivalen. Men enkelte dager kan bli utsolgt, sier presseansvarlig Kjersti Vikør til Dagbladet.no.

På en pressekonferanse i dag fortalte fungerende festivalsjef, Jørgen Skauge, at det er omsatt i overkant av 35.000 billetter så langt:

- Det er omtrent tre firedeler av det totale besøket vi har forventet.

Festivalen regner med at det vil komme omtrent 45 000 besøkende i år, noe som betyr at det blir ganske god plass, med tanke på at kapasiteten er på 75 000 besøkende, fordelt på fem dager.

FUKTIG ÅPNING: Værgudene har foreløpig holdt Quart rimelig fritt for fukt. I ettermiddag var det Black Debbath som var fuktigst, med simulert urinering. Etter Fuck for Forrest-stuntet har Bendiksbukta fått nakenhet klistret til seg som en regnvåt festivalponcho. Foto: EIRIK HELLAND URKE
FUKTIG ÅPNING: Værgudene har foreløpig holdt Quart rimelig fritt for fukt. I ettermiddag var det Black Debbath som var fuktigst, med simulert urinering. Etter Fuck for Forrest-stuntet har Bendiksbukta fått nakenhet klistret til seg som en regnvåt festivalponcho. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Quart satser på godt salg i døra, og foreløpig er det 50 Cent som selger best:

- Nå er det 50 Cent som ryker mest, hiphoperne kjøper billetter sent, fortalte Skauge på pressekonferansen.

I fjor hadde Quart en kapasitet på 50.000 besøkende, noe som i år er økt med 5000 per dag, på grunn av ombyggingen av Idrettsplassen.