- Vi er i dyp krise

- Egenkapitalen er snart forvitret. Situasjonen for Universitetsforlaget er akutt, og jeg er forundret over at statsråd Jon Lilletun spekulerer på hva eierne kommer til å gjøre, sier styremedlem Geir Mork.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

...og her er bakgrunnen

Dramatikken rundt Universitetsforlaget fortsetter. Adm.dir. Terje Osmundsen fikk helt overraskende sparken, uten at styret begrunnet oppsigelsen. Siden har alle parter vært svært tause. I går gikk statsråd Jon Lilletun ut i Aftenposten med hard kritikk av styrets handlinger og intensjoner. Kirke-, utdannings- og forskningsministeren vil ha alle fakta rundt oppsigelsen på bordet, han er bekymret for hva to av de store eierne, Gyldendal og Aschehoug, kan gjøre med Universitetsforlaget. Statsråd Lilletun vil ikke si om han har tillit til styret før han har fått en nærmere orientering.

Gyldendals mann i styret, Geir Mork, er på jobb i Frankrike, men velger å bryte tausheten: - Jeg er forundret over at statsråden velger å uttale seg som han gjør. Han må være villedet av sine informanter og han henger seg på spekulasjoner. Jeg vil på det sterkeste benekte at Gyldendal og Aschehoug har planer om å strippe Universitetsforlaget, sier en oppbrakt Geir Mork til Dagbladet.

- Vi befinner oss i en dyp krise. Økonomien er nok kjernen i denne krisen, men det er også flere andre ting. Prognosene for i år viser at Universitetsforlaget lever med en betydelig risiko, og egenkapitalen holder på å forvitre. Den likvide situasjonen har vært svak i flere år, men er ytterligere dramatisk svekket, forteller Mork.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer