- Vi er ikke direkte unge foreldre. På et tidspunkt blir Daniel alene

Mia Gundersen (49) forteller hvorfor hun adopterer igjen.

STRÅLER AV ENERGI: Mia Gundersen Leliënhof har holdt formen ved like etter den knallharde treningshøsten i fjor med «Skal vi danse». —Det er deilig å være i god form og kunne gå med rak rygg, sier Mia. Foto: Espen Røst / Dagbladet
STRÅLER AV ENERGI: Mia Gundersen Leliënhof har holdt formen ved like etter den knallharde treningshøsten i fjor med «Skal vi danse». —Det er deilig å være i god form og kunne gå med rak rygg, sier Mia. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I fjor besto juleforberedelsene av 12 uker med intensiv trening. Mia Gundersen kom helt til finalen i «Skal vi danse».
Resultatet var fysisk gevinst i form av bedre muskulatur og kroppsholdning.

I år har oppladningen til jul vært litt mindre hektisk, men én ting danse-stjerna har prioritert er å holde den gode formen ved like.

- Jeg fikk virkelig oppleve hva trening ga meg. Jeg fikk mye mer energi og det ga påfyll til kroppen på alle måter. For å holde formen har jeg rett og slett skaffet meg en personlig trener, sier Mia, som siden dansekonkurransen har trent to ganger i uka.

- Føler meg bedre
I høst har hun stått på scenen i halvannen måned med suksesshowet «Sandnes City». Rett over nyttår setter hun seg igjen ned bak dommerbordet i «Norske talenter». Sammen med de andre dommerne skal hun gjennomsøke Bergen, Trondheim og Oslo på jakt etter landets største talenter. Parallelt med det skal hun spille Fanny Wilton i Ibsen-stykket «John Gabriel Borkman».

Hjemme har hun en ektemann og en seksåring som også krever sitt. Mia mener den nye formen gjør henne bedre på alle områder.

- Deltakelsen i «Skal vi danse» ble på mange måter et vendepunkt for meg. Jeg føler meg mye bedre. Ikke fordi jeg har gått ned i vekt, men fordi det er så deilig å få lov til å være i form og rett i ryggen. Jeg orker mer og det er lettere å være mor også, sier Mia og smiler.

Hun har vært mye borte fra de to guttene sine i høst. Mens hennes forrige show «All of Mia» ble tatt av plakaten etter bare én forestilling, på grunn av dårlig billettsalg og slett produsentarbeid, har «Sandnes City» vært en stor suksess.

- Det har vært utrolig gøy å stå på scenen igjen, og ikke minst er det hyggelig at stykket er blitt så godt mottatt. Selvfølgelig er det litt vondt å være så mye borte fra familien. Men de har klart seg veldig bra, nesten litt for bra, sier hun og ler.

Stor gutt - Jeg tror det har vært verst for meg å være borte fra Daniel (6). Jeg vil liksom ikke at han skal klare seg uten meg, da vet du. Han begynner å bli en stor gutt, og flere ganger er det han som har trøstet meg med at det ikke er lenge til vi sees igjen.

Nå ser det ut til at Daniel skal få en bror eller søster. Mia og Marcel er blitt godkjent for å søke adopsjon, og er i fasen hvor de skal sende søknaden til Etiopia.

- Det er naturlig å adoptere fra samme land som Daniel har sin opprinnelse. Barnet må være to år yngre enn det første, og Vi har ikke lagt inn noe ønske om kjønn. Da blir det mer som å være gravid, sier Mia.som syns det er fint at barnet er «godt i gang med alderen».


JOBBER SAMMEN: Marcel Leliënhof og Mia Gundersen har slått sammen jobbene sine til et felles prosjekt. I samarbeid med sminkeavdelingen ved det Det norske Teatret, blir Mia omskapt til rollefigurer fra mange ulike tidsperioder. Her er hun kledd ut som «Mr. Scrooge». Marcel tar bildene som skal resultere i en utstilling og ei bok. 
Foto: Øistein Norum Monsen
JOBBER SAMMEN: Marcel Leliënhof og Mia Gundersen har slått sammen jobbene sine til et felles prosjekt. I samarbeid med sminkeavdelingen ved det Det norske Teatret, blir Mia omskapt til rollefigurer fra mange ulike tidsperioder. Her er hun kledd ut som «Mr. Scrooge». Marcel tar bildene som skal resultere i en utstilling og ei bok. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

- ?Det trenger ikke å være en baby som kan påvirkes så mye som mulig fra første stund, det er like mange barn som trenger foreldre. ?Adopsjonsperioden er slitsom å være i, fordi reglene forandrer seg hele tida og det er uforutsigbart. Men jeg er veldig glad for at vi er i gang, forteller Mia.

Artisten føler hun har fått en ny dimensjon i livet etter hun ble mor, og beskriver morsrollen som «helt fantastisk».

Nå gleder hun seg over at familien er et skritt nærmere å gjøre Daniel til storebror, og mener det er viktig å ha søsken å dele gode og vonde opplevelser med.

- ?Vi er ikke direkte unge foreldre, og på et tidspunkt vil han bli alene. Det er noe med å være to.
Mia har for lengst fått tilbake livsgnisten og er blitt flinkere til å prioritere etter den dyrekjøpte erfaringen med «All of Mia» for to år siden.

I høst har Mia takket nei til to skuespillerjobber, og hun er blitt god til å velge bort mindre viktige ting.

Nå jobber hun og ektemannen med et felles prosjekt.

Jul i Sverige - Jeg har brukt mye tid til å reflektere over hvor dårlig tid jeg hadde før. Jeg vil ikke anbefale folk å gå på trynet, men det er en god erfaring og en vekkelse som får en til å ta nye valg. Jeg er blitt mye flinkere til å prioritere tida, sier Mia, som feirer familiejul i ekte Carl Larsson-stil i huset fra 1890 de har i Värmland. Det er en tradisjon de startet for sju år siden.

- ?Nå koser vi oss med late dager og lader opp batteriene til et nytt og herlig år.