Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vi er ikke noen puddel

FRELSESARMEEN: Per Fugelli savner Frelsesarmeen i samfunnsdebatten. Et kjapt mediesøk vil vise at vi er til stede der, men vi arbeider også uten mikrofoner og kameraer rundt oss. Imidlertid setter vi pris på inspirasjon utenfra, og inviterer gjerne Per Fugelli til å hjelpe oss å hjelpe.

Per Fugelli beskriver oss i Dagbladet 19.01.d.å. som «Den tause armé». Det gjør han til tross for at vi har gått ut med krystallklare budskap i media innen barnevern, rusomsorg, eldreomsorg, rettferdig handel og trafficking for å nevne noe. På den annen side er ikke vårt mål å synes i media, men å få jobben gjort. Vi har god erfaring med dialog med politikerne fremfor krigføring i media.

Per Fugelli skriver at statsministeren hver jul kommer til Frelsesarmeen med fotografer på slep og en million kroner i sekken. Det er dessverre ikke tilfelle. Fugelli viser at han heller ikke har gjort hjemmeleksen sin når han påstår at William Booth, Frelsesarmeens grunnlegger, var en politisk reformator. Da som nå var Frelsesarmeen partipolitisk nøytral. Det betyr ikke at vi ikke engasjerer oss politisk.

Gjennom nær kontakt med de svakeste blant de svake kartlegger vi deres problemer systematisk, og får myndighetene til å åpne øynene for behovene. Opprettelsen av rusmisbrukernes eget sykehus Gatehospitalet var for eksempel en politisk handling. Vi viste helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad et hull i helsevesenet, og nylig gjorde hun prøveprosjektet til et permanent tilbud – og doblet kapasiteten med en sårt tiltrengt avdeling for kvinner. Før Frelsesarmeen i samarbeid med forskere dokumenterte behovene, sto denne gruppen uten tilbud. Gjennom dialog fikk vi gjort noe med det.

Vi er glad for å høre at Per Fugelli ønsker å høre mer av oss i tiden som kommer. Bildet er altså ikke så ensidig som Fugelli tegner det når han kaller oss en puddel alle vil klappe, men vi er de første til å erkjenne at det ennå er mye å gripe fatt i. Kanskje er det konkrete saker vi skulle ha ropt høyere om – det ønsker vi innspill på. Fugelli er flink til å stille diagnoser – og vi tar gjerne i mot hans initiativ til å hjelpe oss å hjelpe.

Så kan heller Dagbladet, Vårt Land og Dagsnytt 18 reflektere over at de ikke tok noen notis av vår pressemelding om at politikerne gambler med barna når barnevernet settes ut på anbud, men fant plass da noen karakteriserte oss med uttrykk fra dyreriket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media