INNGÅR AVTALE: Direktør for Munch-museet Stein Olav Henrichsen og Idemitsu Petroleum Norges administrerende direktør Teruyuki Takahashi. Foto: Dagbladet
INNGÅR AVTALE: Direktør for Munch-museet Stein Olav Henrichsen og Idemitsu Petroleum Norges administrerende direktør Teruyuki Takahashi. Foto: DagbladetVis mer

- Vi er ikke så gode på politikk

Gir millioner til kriserammet Munch-museum.

(Dagbladet): Det har den siste tiden stormet rundt Munch-museet. I går var det en høring i Oslo rådhus, for at politikerne skulle få svar på hvordan den økonomiske situasjonen til museet er. 

En dag etter høringen signerte direktør ved museet Stein Olav Henrichsen i dag en millionkontrakt med det japanske selskapet Idemitsu Petroleum Norge AS.

Dobler støtten Avtalen er på fem år, og har en samlet verdi på 10 millioner kroner.

- Dette er et løft for museet. Det er en stor dag for oss, sier Stein Olav Henrichsen til Dagbladet.

Idemitsu Petroleum Norge AS er et datterselskap av Idemitsu Group, som er et av Japans største energiselskap. Selskapet har støttet Munch-museet økonomisk i over tjue år, men dobler nå støtten fra i fjor.

Avtalen de to direktørene signerte i dag varer til 2017.

Vil ikke gå inn på politikk Idemitsu Petroleum Norges administrerende direktør Teruyuki Takahashi bryr seg ikke om at museet har vært i vinden den siste tiden.

- Vi vil ikke gå inn i de politiske avgjørelsene og problemene. Vi er ikke så gode på politikk, sier Takahashi til Dagbladet og ler.

Derfor vil han heller ikke si noe om hvor selskapet ønsker at et nytt museum skal ligge.

- Vi vil ikke gå inn på det, sier Takahashi, og legger til:

- Det er et naturlig valg for oss å sponse Munch-museet. Edvard Munch er en veldig viktig kunstner, og vi er stolte av å kunne støtte opp om hans verk.

- En del av en langsiktig plan Pengene museet får, kan de bruke svært fritt. Men Stein Olav Henrichsen mener det ikke vil ha noe å si for den annonserte nedbemanningen ved museet.

- Vi må gjennomføre den planen vi har, disse pengene er en del av vår langsiktige plan, sier han, og legger til:

- Vi har ingen andre avtaler som er så langsiktige og gode som denne. Det står i stil med at det tar lang tid å gjennomføre utstillinger. 

STØTTER MUSEET: Munch-museet på Tøyen får hjelp fra et japansk oljeselskap. Foto: Hans A Vedlog
STØTTER MUSEET: Munch-museet på Tøyen får hjelp fra et japansk oljeselskap. Foto: Hans A Vedlog Vis mer