- Vi er ingen selvmordskult!

Emo-ungdom demonstrerte mot britisk tabloid.

(Dagbladet.no): «Trettenåring hang seg etter å ha blitt besatt av et emo selvmordskultband», skrev den britiske tabloidavisa The Daily Mail for tre uker siden.

The Daily Mail og Hannah Bonds foreldre ga musikksjangeren emo og rockbandet My Chemical Romance hele skylda for tragedien.

Dét kunne ikke emo- og My Chemical Romance-fansen leve med.

Lørdag ble det arrangert en demonstrasjon mot The Daily Mail ved The Marble Arch i London. Over 100 emoer møtte opp med plakater, ansiktsmaling og løpesedler.

- Jeg elsker My Chemical Romance, bandet redder liv. The Daily Mail er løgnere, det eneste de vil er å sette ungdommen opp mot de voksne. Det er galt. Jeg har lest et par av artiklene, de har feilsitert tekster og det var gjort ekstremt dårlig research. Jeg trodde nesten det var en vits da jeg så det, sa fjorten år gamle Tabitha Reed fra Brighton til The Guardian.

The Daily Mail skrev blant annet at Hannah Bond var en velfungerende, glad jente før hun begynte å høre på «selvmordskulten» My Chemical Romance og beskrev emo-fansen som «ekstremt opptatt av depresjoner, selvskading og selvmord».

- Hannah var lykkelig inntil hun ble emo - en lumsk trend som romantisere døden (...). Ingen barn er trygge, skrev avisa.

I et konsertklipp på YouTube går My Chemical Romance-vokalist Gerard Way sterkt til motmæle mot The Daily Mail:

My Chemical Romance-fans demonstrerer mot begrepet «selvmordskult». Foto: Isaac Strang
My Chemical Romance-fans demonstrerer mot begrepet «selvmordskult». Foto: Isaac Strang Vis mer

- Det er en av avis som har omtalt fansen vår som en kult. Det er så utrolig kunnskapsløst! De sier vi promoterer selvskading og selvmord i tekstene våre, kan du tro det? Jeg vil bare si at dere, fansen, dere er ikke en kult, dere er en 

armé!

Brorparten av lørdagens demonstranter var jenter, og mange av dem bar skilt der det sto «MCR redder liv», «Free Hugs» og «Ikke gi MCR skylda!», «Vi er ingen selvmordskult».  Arrangørene hadde på forhånd for øvrig bedt demonstrantene om å ikke kle seg «stereotypisk».

I etterkant av protestmarsjen sendte The Daily Mail ut en pressemelding, der de hevder at de har sitt på det rene.

- The Daily Mails dekning av emo-bevegelsen har vært balansert, tilbakeholden og fremfor alt i offentlighetens interesse, skriver avisa, og hinter til at demonstrasjonen er strålende pr i forkant av My Chemical Romances nye album.

Nå skriver NME at musikknettsiden Audio Junkies filmet demonstrasjonen, og har planer om å lage en dokumentarfilm om begivenheten.

- Vi er ingen selvmordskult!
DEMONSTRER: Emo-ungdom i fargerikt felleskap mot The Daily Mail.
Dukken Elmo fra barneserien «Sesame Street» har blitt et emo-symbol.
DEMONSTRER: Flere av demonstrantene hadde kjørt på med ansiksttegninger.