HEADLINER: Tromsø-duoen Röyksopp er blant attraksjonene ved Miami Music Week. - Vi er inne i en gullalder, sier Music Norway om norsk elektronisk musikk og dets popularitet i utlandet. 
Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet
HEADLINER: Tromsø-duoen Röyksopp er blant attraksjonene ved Miami Music Week. - Vi er inne i en gullalder, sier Music Norway om norsk elektronisk musikk og dets popularitet i utlandet. Foto : Sigurd Fandango / DagbladetVis mer

- Vi er inne i en gullalder

Åtte norske artister ved megafestival i USA - tre av dem er headlinere.

(Dagbladet): Fra 24. til 29. mars arrangeres Miami Music Week, et bransjetreff som inkluderer Ultra Music Festival med sine 160 000 publikummere. 

Åtte norske artister skal spille på bransjetreffet, deriblant Röyksopp, Todd Terje og Kygo, som alle er headlinere. 

I tillegg til de tre skal Cashmere Cat, Matoma, Ørjan Nilsen, Broiler og Fehrplay spille for bransje og fans i solskinnstaten Florida. 

Nyheten kommer samtidig som Dagbladet igår meldte at stadig flere norske artister dropper verdens største musikkfestival, South by Southwest i Austin i Texas. 

Gull, gull, gull  Ifølge Gisle Stokland i Music Norway er vi nå midt i en gullalder for norsk elektronisk musikk. 

- Vi er utvilsomt inne i en gullalder for norsk elektronisk musikk, noe som var soleklart på denne konferansen i fjor. Da var det veldig bra buzz, og nå har flere, blant andre Kygo og Cashmere Cat, bevist hvor stort norske artister i denne sjangeren kan gjøre det globalt, sier Stokland.  

Cashmere Cat er aktuell som produsent for superstjerna Kanye West. 

Denne uken ble det kjent at Kygo, som første nordmann, topper den prestisjetunge Euro Hot 30-lista, som lages basert på spillelistene til 400 radiostasjoner i 15 land. Bergenserens låt «Firestone» har også rundet 100 millioner avspillinger på Spotify.

Spisser ørene for Norge - Alle i den amerikanske bransjen innen elektronisk musikk spisser ørene når de nå hører «Norway», og alle er på jakt etter den neste potensielle stjernen, fortetter Stokland, som er tilstede under festivalen i Florida.

Miami Winter Conference har deltakere fra 70 land, og ifjor var det tilsammen 1900 artister som spilte ved bransjetreffet og den påfølgende festivalen.

Fredag 20. mars kan nevnte Kygo stikke avgårde med viktig MTV-pris. Han ble beskrevet som en av Norges flotteste eksportvarer av kronprisesse Mette-Marit så sent som i desember ifjor.