DEBATT

Debatt: Klima og oljeindustrien

Vi er med og kutter utslipp

Det blir ikke noe grønt skifte uten folkene som kan industri. Inkludert petroleumsindustri. De som vet hvordan man renser, transporterer og lagrer klimagassen. De som gjør ord til handling.

VI HANDLER: Fellesforbundet ser mye av det samme som Toine Sannes i MDG. At livsgrunnlaget på jorda er truet. Vi ser at det må handles og vi gjør det, skriver Jørn Eggum, leder i Fellesforbundet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
VI HANDLER: Fellesforbundet ser mye av det samme som Toine Sannes i MDG. At livsgrunnlaget på jorda er truet. Vi ser at det må handles og vi gjør det, skriver Jørn Eggum, leder i Fellesforbundet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Sentralstyremedlem i Miljøpartiet De Grønne, Toine C. Sannes, mener i sin artikkel 29. september at jeg trenger en glasskule for å kunne se virkelighetens verden der framme.

Jeg kan forsikre om at både jeg og Fellesforbundet ikke trenger noen glasskule. Vi ser mye av det samme som Sannes. At klimaendringene er skremmende. At livsgrunnlaget på jorda er truet. Vi ser at det må handles og vi gjør det.

Fellesforbundet har medlemmer som jobber i industrien som har gitt faktiske kutt i utslippene. Hver dag bidrar våre medlemmer til at industrien utvikler seg i mer bærekraftig retning med et lavere miljø- og klimaavtrykk.

Det blir ikke noe av det grønne skiftet uten folkene som kan industri. Inkludert petroleumsindustri. De som kan tegne, konstruere og bygge framtidas teknologi. De som vet hvordan man renser, transporterer og lagrer klimagassen. De som gjør ord til handling. Jeg er sikker på at MDG støtter det våre medlemmer bidrar med.

Det som skiller, er synet på petroleumsvirksomheten.

MDG har programfestet nedstengning av verdifull industri som gir oss både økonomi og kompetanse til å endre framtida. De vil snarlig legge ned det statlige Petoro som betyr så mye for virksomheten på norsk sokkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer