DEBATT

Sexarbeid:

Vi er mer enn bare lykkehorer og slaver

Vi må slutte å se på sexarbeid som et svart-hvitt-spørsmål.

VIDT SPEKTER: Vi er et helt spekter av mennesker av alle kjønn, fra alle deler av samfunnet. Vi opplever sexsalg ulikt og alle våre historier er legitime, skriver innsenderen. Foto: Astrid Renland.
VIDT SPEKTER: Vi er et helt spekter av mennesker av alle kjønn, fra alle deler av samfunnet. Vi opplever sexsalg ulikt og alle våre historier er legitime, skriver innsenderen. Foto: Astrid Renland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg ble forbannet da jeg leste Dagbladet 29. september. I artikkelen «Derfor solgte vi sex» intervjues Ida Wassholm, Gabriella Karnekull Wolfe og Ida Dufva Ahlin, i «Intedinhora» i Sverige og hevder all kjøp av sex er overgrep.

Når Dagbladet intervjuer personer som er politisk for sexkjøpsloven, hvorfor ikke samtidig intervjue noen som er politisk for sexarbeideres rettigheter? Fuckförbundet er et eksempel på en svensk sexarbeiderorganisasjon som burde blitt spurt.

En svensk utredning av sexkjøpsloven (2010) hevder at «alle negative konsekvenser av loven må sees på som positive». Men er det positivt at mødre blir fratatt barna sine fordi de selger sex? At politiet får huseiere til å kaste ut leieboere fordi de ikke ønsker å bli tiltalt etter hallikparagrafen? Eller at Vi ikke kan anmelde voldelige klienter fordi vi vet at politiet da vil gå etter kundene våre?

Hva med at kvinnelige sexselgere som anmelder voldtekt kastes på gata på grunn av hallikparagrafen? Ubrukte kondomer konfiskeres av politiet og brukes som bevis på at sexsalg har foregått fra en leilighet, eller som bevis på sexkjøp. Det får flere av oss til å droppe kondom og øke smitterisiko. Dette er dokumentert av både Amnesty og The Lancet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer