Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi er overlykkelige

«Kon-Tiki» slo «Max Manus».

REKORD: «Kon-Tiki» er den mest sette norske filmen i en premierehelg noensinne. Foto: Nordisk Film Distribusjon AS
REKORD: «Kon-Tiki» er den mest sette norske filmen i en premierehelg noensinne. Foto: Nordisk Film Distribusjon AS Vis mer

(Dagbladet): «Kon-Tiki» er ikke bare den dyreste norske filmen gjennom tidene, den har allerede slått alle kinorekorder.

I løpet av helgen ble filmen sett av over 155 000, og er dermed den mest sette norske filmen i en premierehelg noensinne.

- Det er helt fantastisk at vi har satt ny norsk rekord. Vi er overlykkelige, sier en tydelig stolt Espen Sandberg til Dagbladet.

Uoppnåelig Sandberg har regissert filmen sammen med Joachim Rønning. Duoen sto også bak storfilmen «Max Manus» fra 2008 som tidligere hadde samme rekorden med litt over 130 000 besøkende.

Helgens besøkstall for «Kon-Tiki» har overgått regissørduoens forventninger.

- Vi regnet «Max Manus» som ganske uoppnåelig og derfor var det helt vanvittig å våkne til denne nyheten. Rekorden er jo så enorm, sier han.

- Lynet kan faktisk slå ned på samme sted to ganger, sier Joachim Rønning.

Skal feires Espen Sandberg sier rekorden skal feires.

- Vi har vært på veldig mange premierefester i det siste, så vi holder oss unna sjampisen. Men det er klart vi skal feire, sier Sandberg.

Sandberg og Rønnings neste planlagte prosjekt er filmatiseringen av Lars Saabye Christensens bok «Beatles».

LYKKELIGE: Regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg har satt ny norsk kinorekord og er overlykkelige. Her under en pressekonferanse i forbindelse med filmen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LYKKELIGE: Regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg har satt ny norsk kinorekord og er overlykkelige. Her under en pressekonferanse i forbindelse med filmen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media