- Vi er redde for å snakke om det personlige

- Fordi vi lever i en massekultur hvor det å skille seg ut er farlig, mener Eva Joly. Hun har skrevet bok om mannen som valgte døden - for å få større åpenhet om selvmord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I boka «Jakten fortsetter. En liten bok om livsmot» som kommer ut på Tiden Norsk Forlag til uka, forteller Eva Joly om kjærligheten til medisinstudenten Pascal som hun møtte da hun var au pair i Paris i 1964. Om hvor vakker han var. Om kjærlighetsdiktene hun har oppbevart i en svart boks, og som hun leter etter svar i etter hans død, på samme måte som man leter i den svarte boksen etter årsaken til en flystyrt.

Om hvor samvittighetsfullt han utførte sin legegjerning. Og om melankolien, angsten og alkoholproblemene som etter hvert overtok og ble dominerende i livet hans. Og kløften som oppsto mellom dem, kampen for å redde ekteskapet og erkjennelsen av at de var to veldig forskjellige mennesker.

«Han ville kapsle seg inn og leve i en boble, jeg måtte ha luft og åpne dører. Selv om et parforhold er aldri så sterkt, består det tross alt av to forskjellige mennesker. Gjensidige løfter fra de elskede veier aldri så sterkt som det som ble risset inn i en i barndommen. Jeg lærte i oppveksten at alt var mulig, han at alt var umulig. Han ble mørkere til sinns, mens jeg stadig ble sterkere».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer